Kako može automobil da izbaci tramvaj iz šina? VIDEO

U Beogradu je uhapšen vozač automobila marke Dačia koji je u ponedeljak ujutru prošao autom na crveno svetlo na raskrsnici Resavske i Krunske ulice u centru Beograda i udario u tramvaj, koji je zatim izleteo iz šina i usmrtio 42-godišnjeg prolaznika koji se zatekao na trotoaru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

11:40

Kako može automobil da izbaci tramvaj iz šina? VIDEO
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Kako je moguće da tramvaj od 20 tona iskoči iz šina kada ga udari automobil od jedne tone, o tome smo razgovarali sa profesorom Saobraćajnog fakulteta Borisom Antićem.

"Kada dođe do nezgode veoma je bitno pod kojim okolnostima se ta nezgoda događa. U zavisnosti od toga kakav je sudara bio gde je ostvaren sudar u koji deo tramvaja nije isključeno da dođe do takvih situacija. Dešava se da pri sudaru sa pešakom sa putničkim automobilom taj sudar bude takav da vozilo promeni kretanje. Veoma je jednostavno da male sile dovedu do poremećaja", kaže Antić za Prvu TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: