Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прва победа младих Алексиначких рукометашица

rss

12.11.2018.

Пала је и прва победа младих Алексиначких рукометашица, са резултатом 22:16, том приликом редакцији Алексинац.нет обратио се председник клуба Дејан Павловић - Бели.

Прва победа младих Алексиначких рукометашица

После врло кратког времена, да клуб ставимо у функицију, одмах након оставке старог председника ушли смо у такмичарски део. По преузимању функције председника клуба, било је важно обезбедити и спремити клуб за предстојећи део јесењег првенства у Другој рукометној лиги, група Морава.

Без неког тренажног циклуса, било је неопходно оформити и ставити у погон екипу за такмичење - наглашава нови председник женског рукометног клуба Дејан Павловић.

Екипу углавном чине младе девојчице из нашег града. На моју молбу и интервенцију, успео сам да замолим три бивше, старије и искусније играчице да помогну,  да клуб покренемо са мртве тачке.

Из кола, у коло, смо успели да  како тако направимо неки резултат. Искусне екипе пред којима су године рада, биле су боље од нас, уиграније и спремније. Кроз тренинг и залагање, успели смо да забележимо у петом колу и прву победу. На домаћем терену савладали смо екипу "ЗРК Ариф Осице" из Књажевца са резултатом 22-16.

Боље од осталих биле су искусне Силвија Јовановић са 7, и Наташа Станковић са 5 голова. Морам да истакнем да су у овој победи учествовале све играчице, почевши од најмлађе Наталије Павловић, Ене Смиљковић, све до ових најстаријих, које су дале свој допринос у победи. Иначе, циљ клуба је да форсира и да формира екипу, углавном из свог кадра.

У наредном периоду, основни и превасходни циљ је привући што већи број девојака да тренирају рукомет. Спорт који оплемењује, али и захтева добру физичку припремљеност, некада је у Алексинцу то био спорт број један.

Многи љубитељи овог спорта се сећају тог времена, када је наш клуб учествовао у Супер лиги бивше Југославије, када је низао многе успехе и победе како на домаћој, тако и интернационалној сцени.

Време је да се женски рукомет врати на место које му и припада. Уз помоћ општине, родитеља и свих нас који волимо овај спорт помозимо овој деци да из дана у дан буду боље и јаче, а на крају и постану и бољи људи, јер рукомет као спорт то и заслужује - закључује Дејан Павловић - Бели у изјави за наш портал.


# рукомет Силвија Јовановић Алексинац ЖРК Алексинац.Нет Дејан Павловић Дејан Павловић Бели
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима