Francuski "Vansi" narednih nedelja preuzima beogradski aerodrom

Francuska kompanija Vansi će koncesiono preuzeti beogradski aerodrom "Nikola Tesla" za nekoliko nedelja, izjavio je danas ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni.
Francuski "Vansi" narednih nedelja preuzima beogradski aerodrom
Foto: 021.rs
"Stvari se odvijaju dobro i idu napred. Hvala srpskoj vladi što je odabrala Francusku, to je odličan projekat u kome svi dobijaju. Aerodrom ostaje Srbiji, ali Francuzi će biti koncesionari 25 godina", rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.
 
Istakao je da je to jako lep projekat i investicija vredna više od milijardu evra.
 
"Sve se odvija prema ugovoru iz marta i zvanično preuzimanje koncesije će biti u narednim nedeljama, kako je predviđeno ugovorima. Tu nema problema", naglasio je Mondoloni.
 
Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.
 
Ukupna nominalna vrednost transakcije je oko 1,46 milijardi evra.
  • Ivan Miskov

    15.11.2018 07:55
    Uzicka 12
    Pa da prvo je drzava skupa sa Airserbia unistila JAT pa sad renovirali aerodrom na kredite koje narod placa. A ovi ce i dalje da vode kolonije po svetu na moderni nacin.
    Sta mi nismo znali od JATa dalje da vodimo sa Aeroiznjieringom po svetu pravili aerodrome od vojnih do civilnih i dan danas piste u odlicnom stanju. E ko prodaje imovinu naroda kukala mu majka.
  • simpatičan

    12.11.2018 23:45
    i lep projekt
    dobro je što će aerodrom da ostane u Srbiji zahvaljujući francuskim advokatima; ko zna šta bi se desilo da je srpska Vlada angažovala srpske advokate na slučaju ANT, možda bi od njega napravili hidrodrom sa kanalom za sletanje i poletanje direktno do Save promenade.
    https://www.orrick.com/News/2018/04/Orrick-Advises-Republic-of-Serbia-on-Nikola-Tesla-Airport-Concession

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bitkoin pao na 62.700 evra

Bitkoin je danas u 15.15 časova na najvećoj svetskoj berzi kripto valuta Bajnens pao za jedan odsto na 62.700,27 evra.

Titkok će otpustiti veliki broj radnika

Kompanija Tiktok planira da otpusti veliki broj radnika širom sveta, a otpuštanja će posebno pogoditi timove koje se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom.