Subota, 22.04.2000.

18:24

Odrzan Beogradski maraton

Izvor: B92

Default images
Pobednici subotnjeg 13. Beogradskog maratona su Tabiso Mokali iz Lesota u muskoj konkurenciji, i Rumunka Kristina Pomaku u zenskoj konkurenciji. Mokali je stazu dugu 42 kilometra pretrcao za 2 casa 15 minuta i 8 sekundi. Drugi je bio njegov zemljak Persi Sepoa, a treci Lorens Pu iz Juzne Afrike. Jugoslovenski atleticari Dragoslav Prpa i Olivera Jevtic trijumfovali su u polumaratonskim trkama, koji se odrzavaju u okviru Beogradskog maratona. Pobednik maratona za prvo mesto dobija 15.000 americkih dolara, drugoplasirani 8.000, a treceplasirani 6.000. Vremenski uslovi i temperatura od 25 stepeni nisu isli na ruku maratoncima. Maratoncima se pridruzio i veliki broj Beogradjana, a pre svih Novobeogradjani i Zemunci, koji su u nedostatku vozila gradskog saobracaja peske odradjivali svoje trase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: