"Hitno da ponište, što nisu rešavali ako su sposobni"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da Priština hitno treba da poništi odluku o uvodjenju novih carina na robu iz Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2018.

09:59

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Kako je istakla, to moraju d aurade ukoliko oni i EU žele da govorimo o normalizaciji odnosa.

"Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić polagao zakletvu, rekao je da moramo da rešavamo pitanje Kosova, da nadjemo kompromisno rešenje. Rešenje pitanja Kosova je rešenje pitanja budućnosti Srbije", rekla je Mihajlović za "Kurir".

Mihajlovoć dodaje da oni koji su doveli Kosovo do toga da bude što dalje od Srbije, poput Vuka Jeremića, DS-a i DJilasa, u čije vreme su uspostavljene granice na severu Kosova i koji su dobili onakvu presudu Suda pravde, sad "sole pamet" svima nama šta treba da se uradi.

"Pa što nisu rešili ovo pitanje kad su toliko sposobni?", pita ona.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike koje dolaze iz SPC, ona kaže da je "Srbija sekularna država u kojoj je predsednik Vučić izabran na demokratskim izborima".

"Treba da znamo stav crkve, ali moramo da razmišljamo o realnosti i o svom narodu na Kosovu i Metohiji, a ne da se zaklanjamo iza njega i govorimo da zbog tih ljudi ništa suštinski ne treba da se menja", navodi ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: