Najnovije vesti
Vesti Beograd
GAZELA POD 700 REFLEKTORA Zasijalo novo dekorativno osvetljenje vredno 857.000 EVRA

GAZELA POD 700 REFLEKTORA Zasijalo novo dekorativno osvetljenje vredno 857.000 EVRA

Novo dekorativno osvetljenje na mostu "Gazela" večeras je pušteno u rad, a kako je saopštio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na konstrukciji mosta postavljeno je skoro 700 projektorskih reflektora sa LED tehnologijom u tri boje.

osvetljenje na mostu gazela Foto: Beoinfo / Promo
osvetljenje na mostu gazela

– Reflektori su postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta "Gazela". Osvetljenje je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti. Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora. Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnostnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji – rekao je Vesić.

Dekorativno osvetljenje na mostu Gazela
Foto: Beoinfo / Promo
Dekorativno osvetljenje na mostu Gazela

Napajanje instalacije osvetljenja izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke u najbliže noseće stubove mosta. Kako je predviđeno projektom, izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovodima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano.

– Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara – istakao je Goran Vesić.

Osvetljavanjem kako vitalnih objekata tako i kulturno-istorijskih znamenjima dajemo im na značaju, ističemo njihovu lepotu i impozantnost, ali i pospešujemo bezbednost, što je naročito važno na mostovima, zaključio je zamenik gradonačelnika.