Samsung testira telefone pomoću robotske zadnjice

U Samsungovoj laboratoriji za testiranje kvaliteta, koja se nalazi u sedištu kompanije Južnoj Koreji, postoji robot koji se koristi za testiranje izdržljivosti smartphonea, a radi se zapravo o robotskoj zadnjici.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 10.11.2018.

17:50

Samsung testira telefone pomoću robotske zadnjice
Foto: Gettyimages

Samsung uvek želi da njegovi uređaji budu što bolji, izdržljiviji kao i da nakon pretrpljenih padova i drugih uticaja i dalje rade kako treba. Testovi kvaliteta su mnogobrojni, a jedan od njih podrazumeva robotsku zadnjicu koja se spušta na uređaje.

Ovaj koncept je možda nekima smešan, ali zapravo pokazuje odlučnost kompanije da testira svoje uređaje u realnim okolnosima i situacijama.

U laboratoriji se obavljaju i brojni drugi testovi, od testiranja zvuka i signala, preko padova, toplotnog testiranja pa do korišćenja smartphonea u simuliranim ekstremnim vremenskim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: