NEZAPAMĆEN HOROR U ŠKOLI U SREMSKOJ MITROVICI: Pretukao školsku drugaricu koja je imala leukemiju, završila sa POTRESOM MOZGA!
Foto: Privatna Arhiva

Vršnjačko nasilje

NEZAPAMĆEN HOROR U ŠKOLI U SREMSKOJ MITROVICI: Pretukao školsku drugaricu koja je imala leukemiju, završila sa POTRESOM MOZGA!

Društvo -

Desetogodišnja Sara iz Sremske Mitrovice zadobila je potres mozga u školi jer ju je dečak iz odeljenja više puta udario pesnicom u glavu. Devojčica je imala leukemiju i veoma teško lečenje!

Moja ćerka Sara je završila u bolnici s potresom mozga i na infuziji zato što ju je nekoliko puta udario pesnicom u glavu dečak iz odeljenja u školi!

Kada je došla kući, htela je da jede i spava jer ju je bolela glava. Uzela je jedan komadić hleba i kašiku gulaša i onesvestila se! Počela sam da vičem: "Saro, Saro..." Nije reagovala. Bila je u nesvesti nekoliko minuta, jedva sam je oporavila. Satima smo proveli u bolnici, na infuziji, nakon čega je puštena kući na strogo mirovanje. To nije smelo da se desi jer je ona imala leukemiju i veoma teško lečenje, pretakali su joj krv kroz vene na glavi. Jedva smo spasli dete, neću dozvoliti da je bilo ko povređuje.

foto: Privatna Arhiva

Ovim rečima je Bojana Jovanović (34), majka desetogodišnje Sare, koja ide u treći razred Osnovne škole "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici, za Kurir opisala dešavanja u četvrtak posle četvrtog časa. Navodi da je devojčicu udario dečak koji je od početka školske godine bio neprijatan prema njoj.

- Zadirkivao ju je, ismevao, gađao gumicama, ali nije bilo fizičkog nasilja. U četvrtak su odgovarali srpski i ona je dobila četvorku, a on trojku. Njega je očigledno razbesnelo što je ona bila bolja od njega i kad su krenuli na fizičko, čekajući u redu, on joj je rekao da se pomeri, a ona nije htela. Tada je počeo da je udara pesnicama u glavu. Sara je sve prijavila učiteljici Kovinki Radekić, ali ona nije reagovala! Još je tvrdila da Sara ništa nije rekla, a ja znam da moje dete nikada ne laže, tako je vaspitano - sva uzrujana priča majka Bojana, koja ima još dve devojčice i čeka četvrto dete.

foto: Privatna Arhiva

Ona dodaje da su u bolnici bili do pola devet uveče i da devojčica narednih dana neće ići u školu.

- Želim da se ovo ne sakrije, treba svi da znaju. Ne krivim to dete ili njegove roditelje koliko krivim učiteljicu, koja se pravi da ništa ne zna - kaže zabrinuta majka.

Slučaj prijavljen policiji, Ministarstvo prosvete obavešteno Majka povređene devojčice je otišla u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici i prijavila vršnjačko nasilje. Iz Ministarstva prosvete kažu za Kurir da ih je uprava škole obavestila o dešavanjima. - Slučaj je školi prijavljen jutros, nakon čega je obavešteno i ministarstvo. U toku je prikupljanje podataka, obavljaju se razgovori s učenicima i učiteljicom, nakon čega ćemo imati više podataka - rečeno nam je u Ministarstvu prosvete. Direktorka škole Dragana Sretenović kaže da je majka devojčice podnela usmenu prijavu.

- Odmah nakon toga, mi smo u skladu sa zakonom i Protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja pristupili utvrđivanju svih relevantnih činjenica. Mi se raspitujemo za zdravstveno stanje učenice i posebno napominjemo da škola preduzima i da će i u ubuduće preduzimati sve mere predviđene zakonom - rekla je Sretenović za Kurir.

Kurir.rs/ Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track