ZUBIMA KAZNIO UČENIKA KOJI NIJE IMAO POVLASTICU: Nesvakidašnji incident u gradskom prevozu kod Tuzle (FOTO)
Foto: Franjo Lepan/24sata.hr

bizarno

ZUBIMA KAZNIO UČENIKA KOJI NIJE IMAO POVLASTICU: Nesvakidašnji incident u gradskom prevozu kod Tuzle (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Krajnje neobičan incident dogodio se nedaleko od Tuzle kada je u autobusu jedne prevozničke firme u Gračanici u utorak u 13.15 sati kondukter ugrizao učenika za ruku.

Događaj je prijavljen policiji, a svedočio mu je veći broj srednjoškolaca koji su se zatekli u autobusu.

"Policijskoj stanici Gračanica šef saobraćaja i kontrolor A. N. prijavio je jednog putnika koji nema kartu, kao i da odbija da napusti autobus. Prve informacije govore da je putnika kontrolor uhvatio za vrat u nameri da ga izvuče iz autobusa. Došlo je do guranja, pa su obojica zatražila lekarsku pomoć u Domu zdravlja u Gračanici. Protiv obojice sledi izveštaj Tužilaštvu zbog remećenja javnog reda i mira", naveli su u policiji.

foto: Franjo Lepan/24sata.hr

Po rečima učenika on je dan ranije, pre ovog incidenta izvadio mesečnu kartu, ali je zaboravio da je ponese. O tome je izvestio vozača autobusa koji mu je rekao da nema problema, jer je poznavao učenika i znao je da je uvek imao uredno plaćenu kartu. Tokom vožnje na jednom od autobusnih stajališta ušao je kontrolor A. N. i od putnika je tražio kartu na uvid. S obzirom na to da je učenik nije imao, zatražio je od njega da plati kartu ili da napusti autobus, što je učenik, nakon što mu je rekao da je mesečnu kartu zaboravio, odbio.

Nastalo je guranje između učenika i kontrolora koji je u jednom trenutku mladića ugrizao za nadlakticu.

foto: Franjo Lepan/24sata.hr

"Svaki putnik mora da ima voznu kartu, u suprotnom mora da napusti vozilo. Tog učenika sam tri puta upozoravao na to, na šta se on oglušio. Bez obzira na to što je, kako je rekao, izvadio mesečnu kartu, nije je imao kod sebe. Mi, inače, imamo problem sa mesečnim kartama, jer je mnogo slučajeva da roditelji deci daju novac za mesečne karte, a oni ga potroše u druge svrhe pa se onda švercuju", izjavio je kontrolor.

foto: Franjo Lepan/24sata.hr

Petoro očevidaca, kako kaže učenik Dženan F., već se samostalno javilo da će svedočiti, jer će protiv kontrolora podneti tužbu. "Kasnije mi je taj isti kontrolor dao 10 KM (oko 600 dinara) da kupim majicu, jer je moju pocepao dok me je vukao za vrat da me izbaci napolje", rekao je učenik, piše 24 sata.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Franjo Lepan/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track