NALOG KRIVIČNOG SUDA: Nikola Gruevski mora odmah u zatvor

Mladen Stančić

09. 11. 2018. u 13:33

Krivično veće Prvog osnovnog suda u Skoplju u petak je odbacilo žalbe advokata u timu odbrane i lično bivšeg makedonskog premnijera Nikole Gruevskog za odlaganje izvršenja dvogodišnje kazne zatvora

НАЛОГ КРИВИЧНОГ СУДА: Никола Груевски мора одмах у затвор

Nikola Gruevski
Foto: Tanjug/AP

SKOPLjE
OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"


Krivično veće Prvog osnovnog suda u Skoplju u petak je odbacilo žalbe advokata u timu odbrane i lično bivšeg makedonskog premnijera Nikole Gruevskog za odlaganje izvršenja dvogodišnje kazne zatvora izrečene po ottužnici Specijalnog javnog tužulaštva (SJO) u predmetu "Tenk" zbog zloupotreba kupovinom luksuznog automobila marke "mercedes" vrednog oko 600.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: Gruevski na slobodi do daljeg

U odluci Krivičnog veća je navedeno da je "posle ocene činjenica i dokaza u žalbama doneseno rešenje kojim se žalbe odbijaju i potvrđuje rešenje sudije za izvršavanje sankcija". Ukazano je da je "rešenje upućeno strankma u postupku i isto je izvršno odmah po prijemu".

To znači, kako je objavljeno u skopskim medijima, u trenutku kada Gruevski bude primio pomenuto rešenje Krivičnog suda, trebalo bi da se prijavi u zatvoru u skopskom prigradskom naselju Šuto Orizari. Pretpostavlja se da će se Gruevski sam prijaviti u zatvor, kako bi izbegao policijsko privođenje i "medijsku pratnju"...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VM(r)OVAC

09.11.2018. 21:16

@ - Nikola Grujevski mora odmah u zatvor !!!??? Ma nemoguce bre !!! Hajde da vidimo i to cudo u Makedoniji !!! A hoce li sa njim i njegov rodjak Mijalkov ?