Hronika

Kamenovana kuća počasnog konzula BiH u Australiji

Kamenovana kuća počasnog konzula BiH u Australiji
Foto: N1 | Kamenovana kuća počasnog konzula BiH u Australiji

NEUM - U Neumu je kamenovana kuća Đemile Talić – Gabriel, počasne konzulice Bosne i Hercegovine za regiju Novi Južni Vels u Australiji.

˝Jutros oko 2.45 sati nas je probudila čudna buka. Mislili smo da neko puca po našoj kući. Tako je sve zvučalo. Suprug Kris htio je da izađe da vidi šta se dešava, ali sam ga spriječila. Odmah smo pozvali  policiju i patrola je kod naše kuće bila za deset minuta. Tek jutro smo vidjeli veća oštećenja na krovu i stepenicama. Ne znam kome ovo stvarno treba. Pretrpili smo veliki šok i strah, i vjerujemo da će MUP uraditi svoj dio posla i pronaći počinioce˝, kazala je Đemila Talić – Gabriel.

Kako je za N1 potvrđeno u Policijskoj stanici Neum, slučaj je prijavljen. “Policija je došla iz Čapljine da naprave uviđaj, slikali su, zamolili su da im dam još jednu izjavu. Nije se slično ništa dešavalo. U prvom momentu sam mislila da se puca na kuću”, kazala je Talić – Gabriel za N1.

Kako je kazala kamenje je bacano sa obližnje magistrale.”Suprug Kris je u šoku. Kaže, putovao je na pet kontinenata, ali mu se ovo nije nikad desilo”, kazala je za N1 Đemila Talić – Gabriel, počasni konzul Bosne i Hercegovine za regiju Novi Južni Vels u Australiji.

(n1/tip)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije