"Evidentno je, imamo krizu dijaloga"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je evidentno da postoji zastoj u pregovorima Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.11.2018.

12:33

Tanjug, Rade Preliæ

Kao razlog za to Ljajić vidi u tome što je doveden u pitanje legitimitet glavnog pregovarača Hašima Tačija, ali i tome da Priština podiže i ekonomski zidove uvođenjem dodatne carine na robu iz Srbije od 10 odsto.

"Malo je reći da imamo zastoj, evidentno je da imamo krizu u pregovorima sa Prištinom", rekao je Ljajić za TV Pink.

On pojašnjava da kriza u dijalogu ima nekoliko svojih aspekata, a da je jedan to što se Ramuš Haradinaj i Hašim Tači stalno utrkuju za naklonost birača. "Sa jedne strane imate stalno političke poruke koje šaljete biračima, a kada šaljete političke poruke, a treba da rešavate neki problem onda tu nema rešenja problema", rekao je Ljajić i dodao da je legitimitet glavnog pregovarača Hašima Tačija doveden u pitanje od strane Kosova.

On je naglasio da je svima izgledalo da razgovori ulaze u posebnu fazu, a da je Priština u takvoj situaciji iznenada uvela dodatne carine na robu iz Srbije i BiH od 10 odsto.

"O kakvom mi dijalogu govorimo, o kakvom zajedničkom ekonomskom prostoru, o kakvom napretku u dijalogu, ako na jedan bahat način podižete zidove u stvarima koje nisu političke", naglasio je on.

Ministar je pojasnio da će roba na Kosovu da poskupi zbog povećanja carine i da će teret snositi krajnji korisnik, a to je narod. "Odluka je van svake i političke i ekonomske logike i naneće štetu ne samo naporima da se reši problem, već ljudima koji na KiM žive", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: