RIK: Izbori se ponavljaju u Beloj Crkvi i Vršcu

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i Vršcu, saopštio RIK.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.11.2018.

08:58

RIK: Izbori se ponavljaju u Beloj Crkvi i Vršcu
Ilustracija: Thinkstock

Na tim mestima poništeni su izbori za članove nacionalnih saveta rumunske i česke manjine, saopštila je Republička izborna komisija.

Kako je sinoć saopšteno na sednici RIK-a, ponoviće se glasanje na izborima Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine na biračkom mestu broj 1 u Srednje-tehničkoj školi u Beloj Crkvi, na kojem su poništeni izbori održani 4. novembra.

Takođe će biti ponovljeno glasanje na izborima za članove Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine na biračkom mestu 11 u Mesnoj zajednici Kuštilj u Vršcu.

Glasanje će se sprovesti po izbornim listama koje su utvrđene za neposredne izbore za članove nacionalnih saveta češke i rumunske nacionalne manjine. Za sprovođenje ponovnog glasanje na ovim biračkim mestima komisija će obrazovati nove biračke odbore i imenovati predsednike, članove, kao i njihove zamenike. RIK je na jučerašnjoj sednici doneo i rešenje o utvrdjivanju broja glasačkih listića za ponovljeno glasanje - 1.199.

Za česku nacionalnu manjinu biće štampano 774 glasačka listića, a za rumunsku 425. Listići će se štampati dvojezično, na srskom jeziku i ćiriličnom pismu, kao i na rumunskom i českom jeziku i pismu.

Takođe, na sedinici RIK je doneo i odluku o naknadi troškova sprovođenja ponovljeng glasanja na dva mesta.

RIK je kao neblagovremen ocenila i odbacila prigovor Šćiprima Arifija, zastupnika političke stranke "Alternativa za promene" koji je ukazao na nepravilnosti prilikom sprovođenja glasanja na izborima za članove saveta albanske nacionalne manjine na biračkom mestu u opštini Preševo.

RIK je odbacila i prigovor Erdelja Osmana, zastupnika "Grupe birača za pobedu Erdelj Osman", koji je ukazao na nepravilnosti u postupku glasanja za savete aškalijske nacionalne manjine.

Prigovor je takođe odbačen i ocenjen kao neblagovremen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: