Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2018.

09:05

Igrači Dinama prvo proleće posle pola veka slavili uz narodnjake VIDEO

Fudbaleri zagrebačkog Dinama su pobedu nad Spartakom iz Trnave od 3:1 osigurali prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, prvi put posle 49 godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Igrači Dinama prvo proleće posle pola veka slavili uz narodnjake VIDEO
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Šampion Hrvatske je sa četiri pobede u grupnoj fazi napravio veliki uspeh, a trijumf i veliki uspeh su proslavili tako što su u svlačionici puštali srpske narodnjake.

U svlačionici Dinama čula se pesma Mitra Mirića, "Ne može nam niko ništa", koja je ujedno i omiljena pesma predsednika kluba Zdravka Mamića, koji je trenutno u bekstvu.

Igrači Dinama zaigrali su kolo, a veselili su se do ranih jutarnjih časova. Kako i ne bi kada im je ova pobeda osigurala takmičenje u Ligi Evrope i na proleće, a pri tom su već osigurali zaradu od 12 miliona evra.

Računica kaže da im je samo za plasman u Ligu Evrope kroz kvalifikacije doneo devet miliona evra, dok mu je svaka pobeda donela još po 570.000 evra.

Zagrepčani u poslednja dva kola igraju protiv Fenerbahčea u Istanbulu i Anderlehta u Zagrebu, te imaju priliku još da zarade. Imaju pet bodova više od turske ekipe i ukoliko osvoje prvo mesto u grupi, dobiće još miliona evra.

Cilj je da se iz preostala dva meča osvoji makar bod kako bi kao prvi osigurali poziciju nosioca uoči žreba za nastavak takmičenja.

Pogleda na situaciju u Ligi Evrope kaže da su im, za sada, potencijalni protivnici u nokaut fazi Cirih, Seltik, Slavija Prag, Sporting, Olimpijakos ili Milan, Spartak, Lacio, Malme, Krasnodar i Videoton.

Iz Lige šampiona to bi mogli biti Klub Briž, Hofenhajm, Benfika i Galatasaraj kao najlošiji trećeplasirani klubovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve