Ford kupio kompaniju za iznajmljivanje električnih trotineta

Američka kompanija za proizvodnju vozila "Ford" kupila je početničku (startup) kompaniju "Spin" za iznajmljivanje električnih trotineta, da bi proširila svoje prisustvo u alternativnim načinima gradskog prevoza.
Ford kupio kompaniju za iznajmljivanje električnih trotineta
Foto: Pixabay
Vek stara automobilska kompanija objavila je kupovinu kompanije "Spin" koja iznajmljuje javne trotinete koje ljudi mogu ostaviti bilo gde, ne samo na namenskim stanicama za to.
 
"Spin" radi u 13 gradova i na prostorima većih fabrika i univerziteta, a električni trotinet se iznajmljuje za dolar, uz dodatnih 15 centi za minut korišćenja.
 
Najveće američke kompanije za gradski prevoz putnika nalik taksiju, "Uber" i "Lift", takođe investiraju u iznajmljivanje trotineta.
 
"Ford" već ima sistem za iznajmljivanje običnih i električnih bicikala, "Ford Go Bike" u oblasti San Franciska.
 
Finansijski uslovi kupovine firme "Spin" nisu objavljeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija