Jokić promašio pobedu, Bjelica na nuli 1Foto: EPA-EFE TANNEN MAURY

Srpski košarkaši imali su (pre)skroman učinak u mečevima NBA lige, a jedina pozitivna stvar je povratak na teren Bogdana Bogdanovića posle duge pauze zbog operacije kolena.

Nikola Jokić je za Denver postigao samo četiri poena iz slobodnih bacanja za 25 minuta, dok je Nemanja Bjelica nije zabeležio ni jedan koš za 19 minuta na parketu.

Denver je izgubio na gostovanju od Memfisa (87:89), a Nikola Jokić je u poslednjim sekundama promašio trojku koja je mogla da donese pobedu Nagetsima. Ono što od tog promašaja mnogo više treba da zabrine trenera Majka Melouna je činjenica da je Jokić u poslednjim sekundama prvi put šutnuo ka košu protivnika iz igre. Iako je u julu potpisao novi petogodišnji ugovor sa klubom vredan čak 148 miliona dolara, Jokić od početka sezone ne pruža partije kakve se od prvog centra Denvera očekuju. Da li postoji problem na relaciji Jokić – saigrači ili je u pitanju nešto drugo zagonetka je koju Meloun, kako kaže, mora što pre da reši.

– Moraću da vidim snimak i utvrdim šta su mu saigrači radili da bi šutnuo samo jednom. Ovo je već treća-četvrta utakmica u kojoj ne šutira. Tačno je da je nesebičan, kao i da je Memfis sjajan u defanzivi… Naravno da bih voleo da šutira više, međutim, u ovom trenutku to ne radi i moramo da shvatimo zašto je tako – rekao je Meloun.

Sakramento je izgubio od lidera Istoka, ekipe Toronta (105:114), a Nemanja Bjelica je bez ijednog poena bio jedan od najlošijih u timu Kingsa. Bogdan Bogdanović je za 18 minuta upisao sedam poena i jednu asistenciju, što je skromno, ali s druge strane sasvim prihvatljivo posle dugog oporavka od povrede.

Jokić kažnjen sa 25.000 dolara zbog „no homo“ izjave

Izvršni potpredsednik NBA lige Kiki Vandevege izrekao je kaznu Nikoli Jokiću od 25.000 dolara zbog neprimerene izjave posle meča između Denvera i Čikaga odigranog 31. oktobra. Jokić je komentarišući duele sa Vendelom Karterom nesrećno upotrebio sleng „homo“ zbog čega je ocenjeno da je bio nekorektan prema LGBT populaciji.

– Lukav je i vredan. Igra veoma snažnu košarku. Kada smo prvi put igrali sa njima, samo je šutirao sa poludistance. Sada je šutnuo i dve trojke… „No homo“, duži je nego što očekujete – rekao je Jokić.

Američki mediji ocenjuju da je izjava Jokića više bila plod njegovog nedovoljnog upotrebnog poznavanja engleskog jezika, a ne namere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari