Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.11.2018.

23:34

Micić sjajan, Simon za pobedu Efesa na Kanarskim ostrvima

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Gran Kanariju u gostima rezultatom 94:90 u poslednjoj večerašnjoj utakmici šestog kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Micić sjajan, Simon za pobedu Efesa na Kanarskim ostrvima
Starsportphoto

Efes je stigao do trijumfa posle sjajnog preokreta u poslednjim minutima jer je bio u dvocifrenom zaostatku na polovini četvrte četvrtine.

Igrači Ergina Atamana dozvolili su seriju rivalu kojom su se doveli u veoma tešku situaciju, ali su sjajnom odbranom naterali Špance na nervozu i promašaje, pa su Vasilije Micić i Krunoslav Simon odlučili susret.

Simon je sa pet poena doneo preokret na 40 sekundi do kraja, posle promašaja Gran Kanarije Micić je fauliran i sa penala je zapečatio sudbinu rivala.

Upravo su njih dvojica bili najefikasniji kod turskog predstavnika – Hrvat je postigao 18 poena, dok je Micić ubacio 17 i zabeležio 4 asistencije. Džejms Anderson je dodao 13 poena, a jedan manje ubacili su Tibor Plajs i Brajant Danston koji je kompletirao dabl-dabl sa 11 skokova.

S druge strane, dominantan je bio Di-Džej Stroberi sa 19 poena, 5 uhvaćenih lopti i 7 uspešnih dodavanja, 14 je dodao Eulis Bazez, dva više od Kristofera Efansa.

Ovim trijumfom Efes se popeo na peto mesto sa 4 pobede i 2 poraza, dok je Gran Kanarija sada 14. sa skorom 1-5.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve