LE, grupe C i D - Zenit zakomplikovao stvari, Dinamo "overio" prolaz!

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 08.11.2018.
22:56
Izvor: Sportske.net

Ruski tim ispustio mogućnost da obezbedi direktan prolaz.

Epa/Stephanie Lecocq
Epa/Stephanie Lecocq

Povezane vesti

                                   Grupa C

Jedna od najizjednačenijih grupa u Ligi Evrpe, a oba meča su završena bez pobednika. Bordo i Zenit su odigrali 1:1 (1:0), dok su Slavija Prag i Kopenhagen odigrali bez golova, 0:0.

Zenit je imao mnogo problema u ovom meču. Bordo je zaista bio bolji, i na kraju možda i nezasluženo ostao bez sva tri boda. Ovo je prva utakmica u kojoj je francuski tim igrao zaista dobro i ovo su prvi bodovi za njih u grupnoj fazi. Bordo je napadao, a Kamano je doneo prednos u 35. minutu sa bele tačke. Imao je domaćin još nekoliko dobrih prilika da uveća svoju prednost, ali su na kraju primili gol. Zenit je praktično iz jedine prilike stigao do izjednačenja i ostao neporažen u ovom meču.

Slavija je dočekala Kopenhagen, ali nije uspela da ponovi uspeh iz prošlog meča i da ponovo savlada danski tim. Domaćin je bio bolji, ali nije imao sreće da postigne gol. Kopenhagen je uspeo za ceo meč da uputi samo jedan udarac ka golu Slavije. Ipak, uspeli su da ostanu neporaženi. Zenit je ostao na prvoj poziciji u ovoj grupi, ali imali su lepu priliku da pobedom obezbede prolaz u narednu rundu.        
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         
                                   Grupa D

Dinamo iz Zagreba je dočekao Trnavu. Hrvatski tim je upisao i četvrtu pobedu, rezultat je bio 3:1 (2:0).

Bitnije od same pobede je to što je Dinamo na ovaj način obezbedio prolaz u narednu fazu, a najverovatnije će biti prvi u svojoj grupi. Gojak je postigao prvi gol u 22. minutu, a Gavranović je bio asistent. Domaćin je nastavio da igra u istom ritmu, a ta inicijativa im se isplatila, pa su do poluvremena uspeli i da dupliraju prednost, ovoga puta je Kadlec postigao autogol.

Trnava je pokušala da se vrati u meč u drugom poluvremenu, Čanturišvili je smanjio prednost u 63. minutu, ali tačku na ovaj meč je stavio Orsić u 80. minutu.

Fenerbahče je svoj meč odigrao ranije. Turski tim je slavio sa 2:0 (0:0) protiv Anderlehta.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke