NAPAD NA NOVINARA BN TELEVIZIJE: Raspisana međunarodna potjernica za Nedeljkom Dukićem

O. M.

08. 11. 2018. u 17:58

Interpol Sarajevo raspisao je međunarodnu poteernicu za Nedeljkom Dukićem (27) iz Kneževa, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića

НАПАД НА НОВИНАРА БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Расписана међународна потјерница за Недељком Дукићем

Nedeljko Dukić
Foto: O. M.

Interpol Sarajevo raspisao je međunarodnu poteernicu za Nedeljkom Dukićem (27) iz Kneževa, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Posle proceduralnih zavrzlama na relaciji Okružni sud Banjaluka - Ministarstvo bezjednosti, kancelarija Interpola u četvrtak je konačno zavela svu potrebnu dokumentaciju i poternica za odbeglim Dukićem je sada aktivna.

Dukić je osumnjičen da je zajedno sa bokserom Marko Čolićem, s kojim je radio kao izbacivač u jednom noćnom klubu, 26. avgusta u Ulici Banović Strahinje pokušao da ubije Kovačevića, koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi nanevši mu teške povrede.

Pročitajte još - NAPAD NA NOVINARA: Šipkama ga tukli po glavi

Čolić je uhapšen 9. septembra i od tada se nalazi u pritvoru, dok je Dukić istu noć pobegao iz BiH i od tada je nedostupan istražnim organima.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dukić napustio BiH preko graničnog prelaza u Gradišci. U Hrvatsku ga je prevezao prijatelj, koji se kasnije vratio u Banjaluku.

Međutim, osumnjičeni se nije dugo zadržao u Hrvatskoj već je isti dan otputovao za Sloveniju. Utvrđeno je da je dve noći prespavao u jednom stanu u Sloveniji i od tada mu se izgubio trag.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

СРЂАН

08.11.2018. 20:25

Да их БНТВ није свакодневно прозивала Окружни суд Б.лука, не би никад расписао међународну потјерницу. А зна се да је момак отишао код родитеља у Словенију. Омаљивали јавност да су расписали потјерницу, мислећи да су људу блесави. Јер су је расписали само за БиХ.