Bogdan Tanjević
Bogdan Tanjević

Bogdan Tanjević diže ruku za manji broj stranaca: Jadni su i tužni ovi Amerikanci u Italiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.11.18. | 17:01

“Nisu čak ni spektakularni“, dodaje čuveni trener

Pravila su trenutno ovakva. Klubovi mogu da biraju. Ili pet stranaca iz zemalja Evropske unije. Ili tri stranca iz zemalja van, a još četvorica iz Evropske unije. Pride, timovi koji se odluče za formulu 5+5 – jer tako više Italijana dobija šansu – konkurišu za finansijsku nagradu od 500.000 evra na kraju godine, pod uslovom da u grupi takvih klubova zauzmu jedno od prva tri mesta.

Međutim, trenutno u italijanskoj košarci rasprava: da li je to previše stranaca? Ima raznih mišljenja, a nama je posebno zanimljivo ono legendarnog Bogdana Tanjevića, koji u izjavi za Gazetu delo Sport nema dilemu.
Kažnjeni smo zbog Bosmanove presude. Četvorica stranaca su sasvim dovoljna. Previše stranaca dozvoljava klubovima da smanje ulaganja u mlade igrače. A istina je da stranci nisu doneli ništa posebno dobro. Gledam utakmice Serije A i jadne, tužne, čak ne ni spektakularnai Amerikanca“, decidiran je Tanjević.

Izabrane vesti

Nastavlja u dahu.
Zabrinut sam zbog Evrobasketa 2021. Izgleda da je daleko, ali to je već koliko sutra. Već bismo morali da znamo ko će da čini jezgro reprezentacije, a većina igrača koje očekuješ da budu tu 2021. sedi na klupi i gleda Amerikance kako igraju. Da ne pominjem da su igrači poput Avudua Abasa, koji će biti ključni u reprezentaciji Italije u narednih šest ili sedam godina, izgubili dve godine“, podseća Tanjević da je Abas pravu priliku dobio tek nakon što je ovog leta prešao iz Armanija u Brešu.

Tema za razmišljanje.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bogdan Tanjević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara