DALIBOR JEVTIĆ: Život ispred politike

D.Zečević

08. 11. 2018. u 16:09

Dalibor Jevtić, potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajedice i povratak u ostavci kao specijalni gost na otvaranju Istanbulske konferencije o bezbednosti danas je rekao da je ovaj skup dobra prilika da se govori o bezbednosti i izazovima svih naroda

ДАЛИБОР ЈЕВТИЋ: Живот испред политике

Dalibor Jevtić u Istanbulu

Dalibor Jevtić, potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajedice i povratak u ostavci kao specijalni gost na otvaranju Istanbulske konferencije o bezbednosti danas je rekao da je ovaj skup dobra prilika da se govori o bezbednosti i izazovima svih naroda koji žive na Kosovu, ali i generalno na Zapadnom Balkanu.Naime, ističući da živi na području gde je bezbednosna situacija krhka i da znam koliko je važno da se održi mir i stabilnost na čitavom Zapadnom Balkanu, Jevtić je u obraćanju na pomenutoj konferenciji kazao da područje Zapadnog Balkana u razvoju i da je to ono što je dobro i na čemu treba i dalje raditi.


- Ukoliko želimo da problem odnosa Srba i Albanaca na čitavom prostoru rešimo dugoročno, važno je da se u ovom trenutku suočimo i kažemo, kakve odnose želimo da imamo kao dva najveća naroda- naglasio je Jevtić.On je poseban akcenat stavio na činjenicu da sve polazi od nas samih i da je od politike i bilo kakvih interesa te vrste, važniji život.



- Život je ono što mora da pobedi na svim prostorima. Ne smemo dozvoliti da bilo koji narod zbog politike trpi posledice. Uvek i na svakom mestu govorim da je život ispred politike i iskreno mislim da, ako se vodimo ovime, biće manje sukoba i konfilkata. Dakle, moramo da se više zalažemo za život- podvukao je Jevtić iskoristivši priliku da ukaže na važnost dijaloga, jer, kako je rekao, to je najbolji način da se dugotrajno reši pitanje odnosa Srba i Albanaca.Konferencija ovog tipa prilika je da se razmene mišljenja i iskustva o izazovima u oblasti odnosa među ljudima i bezbednosti kao produktu tih odnosa o kojoj se danas mnogo govori.


- Ovo je takođe prilika da čujemo i od drugih predstavnika različitih zemalja iz čitavog sveta koji su ovde danas došli sve ono sa čime se, kada je o bezbednosti reč, te zemlje suočavaju- istakao je ministar.Inače , ministar Jevtić se juče na marginama konferencije sreo sa više predstavnika različitih zemalja koji dolaze iz oblasti bezbednosti i ekonomije a Istanbulska konferencija o bezbednosti se održava četvrtu godinu za redom i ove godine će trajati do 9. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije