Obren Petrović isključen iz SDS!

S. M. - Lj. Đ.

08. 11. 2018. u 07:28

Nastavljeni obračuni s neistomišljenicima u Srpskoj demokratskoj stranci. Rukovodstvo da podnese ostavke zbog lošeg izbornog rezultata, kažu u Glavnom odboru

Обрен Петровић искључен из СДС!

Sukob: Govedarica i Petrović

U SRPSKOJ demokratskoj stranci (SDS) nastavljaju se obračuni sa neistomišljenicima rukovodstva partije. Poslednji koji je isključen iz SDS je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, odnosno bastiona SDS, kako demokrate nazivaju svoje uporište u Doboju. Petrović je isključen iz SDS jer se zalaže za saradnju sa SNSD u parlamentu BiH i to je još jednom otvoreno rekao nakon sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, u utorak u Doboju.

S obzirom na stavove, iznete u javnosti, a koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom stranke, Obren Petrović više nije član SDS, izjavio je predsednik SDS Vukota Govedarica.

On je pozvao odgovorne i poštene članove i simpatizere SDS u Doboju da se što pre organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca.

- SDS u Doboju ne sme da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio sada pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane - poručio je predsednik SDS.

Istakao je da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima i da će SDS iz ovoga izaći zajedno, čvršći i jači, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mesto u SDS.

Član Glavnog odbora SDS Milovan Bjelica potvrdio je da kompletno rukovodstvo SDS treba da podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata na proteklim izborima.

- Glavni odbor SDS treba da preuzme organizaciju sprovođenja unutarstranačkih izbora i da vodi aktivnosti iz svoje nadležnosti i one koje se tiču implementacije izbornih rezultata - ističe Bjelica.

UNUTRAŠNjA STVAR STRANKE

MILORAD Dodik rekao je da je isključenje Obrena Petrovića iz SDS unutrašnja stvar te stranke i da on nema nikakvu vezu sa tim.

- Ako ima veze, otići ću sutra u Gacko pa neka isključe i predsednika SDS Vukotu Govedaricu - rekao je Dodik i napomenuo da je sa Petrovićem dogovoreno i da se dva poslanika SDS iz Doboja priključe većini u NS, koju predvodi SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije