Ubedljiv poraz odbojkaša Vojvodine od Šomona

Odbojkaši Vojvodine poraženi su na gostovanju Šomonu sa 3:0 u setovima, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Ubedljiv poraz odbojkaša Vojvodine od Šomona
Foto: 021.rs
Pred Novosađanima će biti težak zadatak u revanš meču na Spensu naredne nedelje, s obzirom na to da će morati dobro da se namuče i uzmu sva tri boda u duelu kako bi uopšte dobili priliku da se za prolazak u grupnu fazu Lige šampiona bore u "zlatnom setu". 
 
Ovo je bilo veče razigrane "legije stranaca" francuskog tima koji su "tukli" "crveno-belo" u tri seta sa rezultatom 25:22, 25:16 i 25:23. Šomon je od starta igrao konkretnije od prvaka Srbije, koji je čekao svoju priliku za preokret, što domaćin nije dozvolio. 
 
Iako su u prvom setu uspeli da se primaknu protivniku na poen razlike, pri rezultatu 21:20, izabranici Duška Nikolića ipak nisu održali koncentraciju, te su svojim greškama praktično prepustili set Šomonu. Već u narednom setu domaćin je krenuo silovito, napravili su odmah razliku od sedam poena, pa igračima Šomona nije bilo teško da drugi set privedu kraju u svoju korist rezultatom 25:16.
 
Najozbiljniji otpor odbojkaši Vojvodine su pružili u trećem setu, kada je umesto Vieckog na mesto korektora ušao Kujundžić. Igrao se poen za poenom, ali su na kraju ipak domaćini uspeli da slome otpor Vojvodine i da osvajanjem trećeg seta sa 25:23 donesu slavlje svojim navijačima.
 
Revanš utakmica u Novom Sadu igra se u utorak, 13. novembra, na Spensu.
  • Ns magnet

    08.11.2018 21:53
    Liga šampiona
    Odluka pada na SPENS-u. Idemo u ligu šampiona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport