Football Leaks: Gvardiola je izdao Bajern! Za prve dve godine u Sitiju uzeo 34.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.11.18. | 18:24

Ugovor potpisan samo dva meseca posle početka poslednje sezone u Minhenu

Na osnovu saznanja uglednog Špigla izgleda da je Pep Gvardiola izdao Bajern i da je mimo znanja bavarskog velikana potpisao ugovor sa Mančester Sitijem! Tu informaciju je u u oviru serijala Football Leaks nemački list plasirao u etar, potkrepivši je konkretnim datumima koji ukazuju da se katalonskom stručnjaku baš smučio Minhen i da je po svaku cenu – možda bolje napisati evro – želeo da se preseli u Englesku.

Football Leaks ukazuje da je ključni datum, kad je ugovor potpisan, zapravo 10. oktobar 2015. Samo šest dana pošto je na Alijanc areni petardirao Borusiju (5:1) i utabao put ka odbrani krune. Usledila je reprezentativna pauza, a Gvardiola ju je iskoristio da se sretne sa arapskim vlasnicima kluba sa Etihada i overio saradnju. Na tri godine, da bi u maju ove godine obnovio do juna 2021. Uz napomenu da nikom u Minhenu nije rekao. Tek 5. januara, dakle bezmalo tri meseca posle potpisa, saopštio je aktuelnim poslodavcima da bi bilo dobro da se raziđu na kraju sezone, kako je, uostalom, bilo i planirano.

Izabrane vesti

Bajern mu je izašao u susret, najavio Karla Ančelotija kao naslednika, da bi Građani sačekali 1. februar i obznanili kako će Pep na kraju sezone 2015/16 sesti na klupu umesto Manuela Pelegrinija. Mora da ni Čileancu nije bilo prijatno da u trenutku kad juri visok plasman zna da neće nastaviti posao.

Umesto njega, došao je Pep Gvardiola, a Football Leaks došao u posed njegovih zarada u prve dve sezone. Za početak 15.450.000 evra, a već u narednoj okruglo 19.000.000 evra. Koliko je uzeo za produžetak saradnje još nije poznato.

FOTO: Reuters


tagovi

Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara