"To su izmene koje ste želeli i nema iznenađenja"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je, osim reforme plata, za 2019. godinu prioritet Vlade Srbije reforma Poreske uprave i poreskog sistema.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2018.

13:43

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Mali je na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora rekao da će se menjati Zakoni o javnim nabavkama i o naknadama i da se već krajem novembra ulazi u Skupštinu Srbije sa ovim izmenama.

"Kada sam preuzeo mesto ministra, dobili smo spisak FIC-a i sa MMF smo se usmerili da se uvedu poreski podsticaji. Jedna od najvažnijih stvari koje su tražili privrednici da se izjednači poreski i obračunski tretman kako bi se podstaklo dalje ulaganje u mašine i slično. To su izmene koje ste želeli i ne postoji nikakvo iznenađenje", naveo je Mali.

On je kazao da budžet podrazumeva kontrolisani deficit i nikada veće kapitalne investicije - nove auto-puteve, mostove, tunele...

"Jedan od planova je da smanjimo opterećenje na zarade, od 1. januara krećemo sa ukidanjem opterećenja - 0,75 odsto doprinosa za nezaposlene. To je jedna od mera da se podstakne rast", naveo je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: