Banjaluka, Beograđanin optužen za pljačku škole i crkve

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva protiv N. N. (1988) iz Beograda koji se tereti za više krađa, između ostalog i pljačku Ekonomske škole i Hrišćanske adventističke crkve u Banjaluci.

N. N. se tereti da je u periodu od 22. jula do 2. avgusta ove godine uz primenu fizičke sile pljačkao vaspitno-obrazovne ustanove, poslovne i druge objekte na području Banjaluke, prenosi Kliks.

Kako se navodi, on je u noći između 22. i 23. jula preko krova okolnih zgrada došao do krovnog balkona na trećem spratu prostorija "N. P." a. d. Banjaluka gde je uz pomoć alata provalio balkonska vrata, a zatim ušao u unutrašnjost i provalio u više prostorija na trećem i drugom spratu iz kojih je uzeo 475 konvertibilnih maraka (oko 240 evra), bon vaučere i kameru video-nadzora.

Posle nekoliko dana on je provalio u Ekonomsku školu, preko oluka se popeo do prvog sprata i uzeo kameru video-nadzora i na taj način pribavio korist od 1.000 konvertibilnih maraka (oko 510 evra).

Hrišćansku adventističku crkvu opljačkao je u noći između 1. i 2. avgusta, u koju je ušao kroz prozor na visini od 105 metara.

U stanovima je pronašao ključeve od sefa iz kojih je ukrao novac u vrednosti od 92.960,56 konvertabilnih maraka (oko 47.000 evra) u različitim valutama.

Optužnica protiv N. N. podignuta je 3. novembra, a potvrđena u ponedeljak, 5. novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво