PET NA PET - ANJA SPASOJEVIĆ: Nakon odbojkaške epopeje, četiri divne godine supruge i majke Anje Pešić

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.11.18. | 10:42

Ženski “Vanja Grbić” voli da se priseti osvojene bronze sa SP u Japanu 2006. godine!

MOZZARTOVO društveno odgovorno poslovanje kroz ovonedeljno učešće  u "Humanitarnom tiketu u podne" podržala je naša proslavljena odbojkašica Anja Spasojević koja je pohvalila i kompanijsku akciju “Sto terena za jednu igru”. Potom je našla vremena da odgovori na pitanja portala Mozzart Sport, ali evo šta je Anja prvo kazala o sebi:

“Prve odbojkaške korake napravila sam u klubu Radnički Sterija, ogranku Radničkog koji je organizovao treninge u mojoj osnovnoj školi. S obzirom da sam oduvek bila visoka, očigledno je bilo da ću se baviti nekim sportom, ali sam nekako uvek vukla ka košarci. Normalno, moj tata bio košarkaš. Međutim, kad sam se okušala u odbojci, a pozvali su me naravno zbog visine, jednostavno sam nastavila, bilo mi je lepo da se igram. Nakon godinu dana prešla sam u Zvezdu, a oko dve godine kasnije priključena sam prvom timu, gde sam provela šest godina. Za to vreme osvojili smo tri prvenstva i jedan kup. Od 2004. godine krenula je avantura u inostranstvu, počev od italijanskog Asistela, preko Ciriha, Fenerbahčea, Belgoroda, Kana, Modene do Krasnodara 2014. godine”.

Izabrane vesti

Te godine ste odlučili i da završite prebogatu igračku karijeru, a vitrine su bile pune medalja…

“S obzirom da sam uvek težila da igram u ekipama koje se bore za trofeje, bilo je tu i dosta titula, osvojenih trofeja u kupovima, evrokupovima, ali ne bih sve nabrajala. Velika je verovatnoća da bih nesto zaboravila. U reprezentaciju sam prvi put pozvana sa nepunih 17 godina i reprezentativni dres sam oblačila do 2007. godine. U međuvremenu, naša ekipa je stasala od male, talentovane, ali prosečne ekipe, koja je uglavnom igrala pretkvalifikacije za najveća takmičenja, u reprezentaciju koja je osvojila svetsku bronzu u Japanu i evropsko srebro u Belgiji. Udala sam se 2014. godine i na neki način se oprostila od Anje Spasojević, odbojkašice, i postala Anja Pešić, koja sa odbojkom ima jako malo dodirnih tačaka osim kao najverniji navijač”, konstatovala je Anja Spasojević Pešić, koju su svejevremeno prozvali ženski Vanja Grbić.

Anja je mama dva dečaka, čeka trećeg sina, a sa suprugom ima firmu za dizajn enterijera i nameštaja.

1. Da li ste svojevremeno pored odbojke trenirali još neki sport, i koji?
“Bavila sam se rekreativno odbojkom… Naravno, šalim se… Potičem iz sportske porodice, pa sam od malih nogu bila u kontaktu sa loptom, raznih vrsta! Jedno vreme sam trenirala tenis, oduvek me je zanimala košarka, a sa tatom i bratom smo napolju igrali i košarku i fudbal, ali je odbojka ipak pobedila”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Iskreno, bilo ih je mnogo, a opet niko posebno, u smislu da je postojalo mnogo igrača koji su mi se dopadali po raznim kriterijumima, tehnika, ponašanje, harizma… ali ne mogu da kažem da mi je neko bio idol u pravom smislu reči. Možda je najbliže tome bila Taismari Aguero, pogotovu jer sam kasnije imala čast da igram sa njom. Kada sam je upoznala, bila sam verovatno još veći fan nego pre. Divna osoba i sjajan igrač”!

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Crvenu zvezdu, bez konkurencije”

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Sigurno svetsko prvenstvo u Japanu 2006. godine, kada smo potpuno nenadano, i za nas same, napravile istorijski uspeh i osvojile bronzanu medalju. Bilo je još puno lepih i važnih momenata u mojoj karijeri, ali ovaj je za mene najupečatljiviji”.

5. Životni i sportski moto?
“Sve se plaća, sve se vraća. Da pojasnim, u smislu da nikoga ne treba tretirati onako kako ne želite da budete tretirani, i da se sve, i dobro i loše, jednom vrati. Verujem u postojanje neke vrste  balansa u životu. Trudim se da se ponašam u skladu sa tim”.

Bonus pitanje za našu sjajnu gošću: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu koja dolazi iz najkvalitetnije kontinentalne lige, Lige šampiona, Napoli – PSŽ. Lidersku poziciju u Grupi C ima Liverpul, pa tek slede dva večerašnja rivala. Poslednji poraz klub iz Napulja je doživeo pre osam kola od Juventusa. U međuvremenu je remizirao u Parizu sa PSŽ-om (2:2). U Seriji A je postradao Empoli sa 5:1. Tim sa Parka prinčeva ima niz od devet mečeva bez poraza. Istorija kaže, 0:1:1.

“Očekujem kvalitetnu utakmicu sa puno pogodaka, četiri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 6437 Napoli - PSG ug 4+ 2,25
Ukupna kvota2,25

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

pet na petAnja Spasojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara