Ponedeljak, 05.11.2018.

17:26

"To su puste želje neodgovornih političara i ništa više"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da poruke Sulejmana Ugljanina, izrečene nakon pobede na izborima za nacionalni savet Bošnjaka, ne treba nikoga da brinu.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao da te poruke predstavljaju "samo puste želje neodgovornih političara".

Vučić je na konferenciji za novinare, upitan da prokomentariše Ugljaninovu izjavu da je Srbija "fašistička tvorevina", rekao da je javnost već navikla na njegove uvrede na račun sopstvene države, te da je davao i mnogo opasnije izjave od te.

"Te tvrdnje i uvrede na račun sopstvene države, to smo naučili... Bilo je tu i drugih stvari koje su problematičnije", rekao je Vučić.

On je dodao da niko ne treba da bude zabrinut, jer to neće stvoriti probleme za Srbiju.

"To su puste želje neodgovornih političara i ništa više", rekao je Vučić i dodao da se država brine o tom delu zemlje, te najavio da će uskoro otvoriti radove na putu Novi Pazar - Tutin.

Vučić nije želeo da komentariše izjavu izabranog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da Srbija treba da zna da je granica sa BiH na Drini, te hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i pojedinih hrvatskih istoričara da su Srbi počinili zločine nad Hrvatima.

"Pokušaćemo da gradimo dobre odnose. Neki drugi su problemi bili u njihovim izjavama, ali nemam snage niti mislim da ima potrebe da bilo kome odgovaramo. Neretko ljudi o sebi govore mnogo više nego o onima o kojima bi imali nešto da kažu", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: