Nova poslovna tehnika: Iskoristite maksimalno najproduktivniji deo radnog dana

by | novembar 5, 2018

Ponedeljak je idealan dan da isprobate taktiku, koja će vas učiniti efikasnijim i produktivnijim.

Postoji jednostavna formula koja će vam pomoći da maksimalno iskoristite deo dana u kom ste najproduktivniji i odete s posla sa osmehom na licu. Reč je o takozvanoj „50 u 90“ taktici koju su u svojoj knjizi The Power of Full Engagement predstavili poslovni stručnjaci James E. Loehr i Tony Schwartz.

Njihovo istraživanje pokazalo je da su ljudi uglavnom najproduktivniji u prvih 90 minuta radnog vremena tokom kojih bi idealno bilo da obavimo 50% dnevnih obaveza, počevši od onih najtežih.

Do intervala od 90 minuta nisu došlo slučajno, jer su brojna prethodna istraživanja pokazala da nakon tog vremena dolazi do opadanja koncentracije i da je mozgu potreban odmor.

Važno je zapamtiti da ne smete da dozvolite da vas ništa ometa tokom tih prvih 90 minuta, kako biste ostali fokusirani na posao i obavili ga što efikasnije.

Sve će vam se isplatiti već istog dana, jer kad ujutru obavite veći i teži deo posla, kasnije u toku dana ćete biti opušteniji i samim time produktivniji, jer nećete raditi pod pritiskom, pa ćete s posla otići nasmejani i rasterećeni.

Pročitajte i…3 saveta uz koje ćete svako jutro na posao otići lepe

Foto: Thinkstock

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top