05. novembar  2018. 12.09  | Izvor: Tanjug

DSS Mondoloniju: Sramno isticanje zastave tzv. Kosova

BEOGRAD -

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je zbog toga što je u pariskoj katedrali Notr Dam među zastavama više od 20 zemalja učesnica Prvog svetskog rata istaknuta i zastava tzv. Kosova. uputila otvoreno pismo ambasadoru Francuske u Srbiji Frederiku Mondoloniju.

U pismu se navodi da je vest o isticanju zastave "secesionističkog Kosova" uporedo sa zastavama država učesnica i pobednica u Prvom svetskom ratu u katedrali Notr Dam neverovatna i skandalozna.

"Da li ste, kao neko ko predstavlja francusku državu i zastupa njene interese u Srbiji, upozorili zvanični Pariz da se ne bruka prekrajanjem istorije i isticanjem zastave tzv. Kosova, lažne države koja nije ni postojala u vreme srpskih i savezničkih pobeda u Velikom ratu, niti postoji danas, niti će ikada postojati", upitao je predsednik DSS Miloš Jovanović.

On je istakao i da je srpski narod prema francuskom narodu i državi gajio prijateljska osećanja, "ne uvek opravdano", i dodao da je spomenik Zahvalnosti Francuskoj u Beogradu podignut na mestu na kojem se pre toga nalazio spomenik Karađorđu Petroviću.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

Dragan  05. 11. 2018. | 12:42
E sad ste im odbrusili, sada ce samo zbog DSS da spuste zastavu. Bolje vam je da se ne javljate jer ste i vi bili na vlasti kad je zemlja prodavana i kad je Kosovo proglasilo samostalno nezavisnost.