ALARMANTNO STANJE NA OBRNOCIMA SVRLJIŠKIH PLANINA: Gorela čak 60 hektara zemlje. Zbog jakog vetra koji nije prestajao tokom ponedeljka, požar se širio veoma brzo

J. ĆOSIN

05. 11. 2018. u 11:54

Od poslednjeg dana vikenda, gori suvo rastinje na obroncima Svrljiških planina

АЛАРМАНТНО СТАЊЕ НА ОБРНОЦИМА СВРЉИШКИХ ПЛАНИНА: Горела чак 60 хектара земље. Због јаког ветра који није престајао током понедељка, пожар се ширио веома брзо

Foto Screenshoot

POŽAR na Svrljiškim planinama sa belopalanačke strane, koji je buknuo 4. novembra po podne, tokom noći se proširio i na teritoriju svrljiških sela Crnoljevica i Gulijan, a početne informacije ukazuju na to da je vatrom zahvaćeno više od 60 hektara. Zbog jakog vetra koji nije prestajao tokom ponedeljka, požar se širio veoma brzo.

- Planulo je u ataru belopalanačkih sela Dolac i Gradište, tokom noći se požar proširio i na svrljišku stranu, ali ne ugrožava sela jer su vatrom zahvaćeni nepristupačni planinski predeli. Intervenciju 21 vatrogasca sa šest specijalizovanih vozila iz Niša i Pirota, pored vetra, otežava i gust dim - kaže načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović.

Predsednik Opštine u Svrljigu Milija Miletić objašnjava da kiša nije padala gotovo 50 dana, sve je suvo i lako gori, a najkritičnije je u delu Tumbe, odnosno svrljiškim planinama koje vode ka Zelenom vrhu, gde imamo mnogo stočara. Zato ne isključuje ni mogućnost da u gašenje budu uključeni i helikopteri.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Лука Марковић

05.11.2018. 14:27

Што војска и полиција не подигну хеликоптере па се то брзо и ефикасно угаси из ваздуха.?