Arifijeva lista vodi u Preševu, Kamberi u Bujanovcu

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.11.2018 - 10:47

Vranje - U Preševu je 40 odsto upisanih birača glasalo za jednu od šest ponuđenih lista za članove Nacionalnog saveta Albanaca.

Arifi ima razloga za osmeh. Foto: S.Tasić/OK Radio Arifi ima razloga za osmeh. Foto: S.Tasić/OK Radio

Opštinska izborna komisija je obradila sva biračka mesta, i prema preliminarnim podacima najviše glasova, 35,51 odsto, osvojila je stranka aktuelnog predsednika opštine Šćiprima Arifija, Alternativa za promene.

Demokratska partija Albanaca dobila je podršku 23,23 odsto birača, Partija za demokratsko delovanje 22,26 odsto, a Pokret za reforme 16,49 odsto. Preostale dve stranke, Demokratska partija i Albanski forum za ekonomski razvoj u Srbiji, dobile su oko jedan odsto podrške, nemaju odbore stranaka u Preševu, već samo u Bujanovcu, odnosno Medveđi.

U Bujanovcu je, prema preliminarnim podacima, najviše glasova dobila Partija za demokratsko delovanje aktuelnog predsednika te opštine, Šaipa Kamberija, zatim Demokratska partija i Alternativa za promene.

Kada se obrade glasovi sa svih biračkih mesta u kojima su glasali Albanci, znaće se koliko će partija imati svoje članove saveta.

Opštinskim izbornim komisijama u Preševu i Bujanovcu nisu prijavljene nepravilnosti
tokom izbora za članove Nacionalnog saveta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: