Petak, 04.02.2000.

20:10

Rajnhart: Medjunarodne snage kontrolisu situaciju u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: B92

Default images
Komandant Kfora general Klaus Rajnhart, izjavio je da medjunarodne snage kontrolisu situaciju u Kosovskoj Mitrovici i da ocekuje brzu normalizaciju prilika u gradu. On je, nakon sednice Privremenog administrativnog veca Kosova, na kojoj se uglavnom raspravljalo o dogadjajima u Kosovskoj Mitrovici, kazao da osuduje nasilje u gradu koje je, kako je kazao, zapocelo napadom na autobus UNHCR, kada su poginule dve osobe srpske nacionalnosti. Kfor je u tom podeljenom gradu uveo policijski cas. Iz helikoptera su izbacivani leci u kojim se zitelji Mitrovice obavestvaju da policijski cas traje od 20 casova do pet casova izjutra. U letku pise da je ce policijski cas biti na snazi naredna tri dana. Nekoliko pripadnika Kfora povredjeno je kada je velika grupa kosovskih Albanaca blokirala dva oklopna transportera na juznoj strani mosta na Ibru, koji Mitrovicu deli na dva dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

12 h

Podeli: