Partizan pobedio posle mesec dana: Rikardo otvorio, Enake ušao i zatvorio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.11.18. | 20:44

Crno-beli načeli Vojvodinu iz penala koji će izazvati polemike, potom se mučili i na kraju zahvaljujući rumunskom džokeru prelomili

Fudbal ne baš kvalitetan. Partizan bolji nego u poslednja tri prvenstvena duela. Vojvodina na trenutak nalik timu iza kojeg je het-trik pobeda. Nije imalo mnogo toga kvalitetnog da se vidi na utakmici označenoj najzanimljivijom na koncu prvog kruga šampionata, međutim, na kraju će se pisati pobeda crno-belima, vredna prekida loše rezultatske serije, dok će igra, kao i u većini mečeva ove sezone, brzo pasti u zaborav.

Poželeo je pred susret sa Novosađanima da, ako je moguće, njegovi pitomci budu ubedljiviji od 1:0, ali je opet Zoran Mirković morao da drhti pored aut linije do kraja. Ovoga puta ne zbog prohladnog vremena, već - kako to prognostičari vole da kažu - subjektivnog utiska, jer je domaćin dugo čuvao minimalac, imao saveznika kakav mu je nedostajao protiv Napretka i Čukaričkog (naklonost sreće), da bi u finišu svima na stadionu izuzev grupe navijača iz Novog Sada pao kamen sa srca, kad je rezervista Gabrijel Enake u prvom kontaktu sa loptom overio trijumf - 2:0.

Izabrane vesti


PARTIZAN - VOJVODINA 2:0
/Rikardo 29, Enake 89/

Stadion u Humskoj. Gledalaca: 4.000. Sudija: Danilo Grujić

PARTIZAN (4-4-1-1): Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević (od 82. N. G. Miletić) - Zdjelar, Đerlek (od 77. Kosović), Janković, Zakarić, Nikolić - Rikardo (od 88. Enake).

VOJVODINA: Rockov - Stojković, Graovac, Saničanin, Antić - Đurić, Zlomislić - Milojević (od 46. minuta Arsić), Eze, Đuričin (od 84. Gojkov) - Fofana (od 62. Gajić). 


Za nagoveštaj osvajanja prva tri boda posle bezmalo mesec dana (5. oktobra savladan Voždovac 4:0) postarao se Rikardo Gomeš. Način na koji je postigao gol koji je u mnogome odredio tok derbija kola možda najbolje opisuje situaciju u kojoj se Partizan kao ekipa, ali i klub, nalazi. Jedva. Posle jedanaesterca koji će u srpskom navijačkom folkloru izazvati polemike - ruka Nemanje Milojevića bila na ramenu Marka Jankovića - centarfor sa Zelnortskih Ostrva je u odsustvu Danila Pantića (van protokola) preuzeo odgovornost, šut sa 11 metara odbranio je Emil Rockov potvrdivši da ga inspirišu dueli sa Parnim valjkom, da bi iz popravnog, Partizanov napadač ubacio loptu u mrežu i razveselio oko 4.000 navijača na tribinama u Humskoj.

Pre tog, ispostaviće se, odlučujućeg detalja, crno-beli su pretili preko Đerleka (traljavo pored stative), Rikarda (siguran Rockov), a kasnije šutevima večeras kreativnog Jankovića, Nikolića i još jednom Rikarda pokušavali s distance. Imao je i Zakarić šansu (slučajno, iznenadila ga lopta), međutim, čak i kad je bilo zanimljivih kombinacija i perioda dobre igre nije bilo čoveka u crno-belom koji bi "zatvorio" utakmicu. Sve dok se nije ukazao Enake i kombinaciju Kosovića i Zakarića završio drugim pogotkom na drugoj utakmici na kojoj je dobio šansu.

Osetila je i Vojvodina nesigurnost u igri Partizanovog tima, činjenicu da je posle vođstva igrao na kontre i(li) čekajući da prođe vreme, pa je posle provog dela  u kome je pretila brzinskim sposobnostima Nigerijca Ezea i preko pokretljivog Milana Đuričina mučila odbranu rivala (šut mladog napadača zamalo pored stative) proširila asortiman odlukom trenera Dragomira Okuke da u nastavku na teren pošalje Lazara Arsića. "Desetka" crveno-belih sa "Karađorđa" omogućila je gostima da imaju više kreacije i da prete na različite načine. Baš je Arsić mogao da odnese bod sa Novi Sad da je iz slobodnjaka bilo precizniji, pa je ostao otisak lopte na prečki Stojkovićevog tola kao svedočanstvo da su Lale mogle više.

Za kraj, koja reč o sudiji Danilu Grujiću. Ako se odvažio da postane prvi u ovom prvenstvu koji je pokazao na belu tačku u korist Partizana posle duela Milojevića i Jankovića logično je zapitati se zašto to nije uradio ranije kad je jedan igrač Vojvodine igrao rukom u svom kaznenom prostoru, kako je propustio da žutim kartonom kazni Danijela Grahovca zbog držanja Nemanje Nikolića, odnosno da li je i duel Svetozara Markovića i Nemanje Milojevića iz prvog dela, takođe, bio za najstrožu kaznu?

SUPERLIGA SRBIJE - 15. KOLO:

Subota:

Proleter - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Andrejević 9 ag, Ben 56/

Bačka - Radnički (N) 0:2 (0:2)
/Haskić 36, Stanisavljević 38/

Mladost Lučani - Čukarički 3:4  (1:2)
/Jovanović 40, Tumbasević 54, Odita 62 - Mudrinski 9 i 75, Ovusu 21, Stojanović 81/

Radnik Surdulica - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
/Zlatanović 6, 45 pen/

Nedelja:

Zemun – Napredak 0:2 (0:0)
/Vulić 75, Boranijašević 85/

Mačva – Voždovac 1:0 (1:0)
/Lazarević 45+4pen/

Rad - Spartak Subotica 1:1 (0:0)
/Mladenović 83 - Denković 70pen/

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)
/Gomeš 29, Enake 89/

(FOTO: Star sport)


tagovi

Rikardo GomešGabrijel Enake

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara