Zaustavljen je i Novak Đoković! Srećni dobitnik je Karen Hačanov

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 16:52

Poraz najboljeg srpskog asa u finalu Mastersa u Bersiju

Povratak na svetski tron i prvo mesto ATP rang liste, Novak Đoković nije uspeo da začini još jednom titulom na Mastersima. Srpski as je poražen u finalu Mastersa u Parizu od ruskog tenisera Karena Hačanova 5:7, 4:6. Ono što u prethodnim mesecima nije uspevalo Federeru, Nadalu, Del Potru i ostalima, pošlo je za rukom 18. teniseru sveta kojeg od sutra čeka veliki skok na rang listi. Skočiće na 11. mesto i zaslužiti status druge rezerve pred završni Masters Kup u Londonu. Ipak, Novak je uspeo u osnovnoj nameri sa kojom je došao u Pariz - obezbedio je povratak na prvo mesto. Ide u London sa 565 poena prednost i u odnosu na Nadala i ima sjajne šanse da godinu završi kao svetski broj jedan. 

Očigledno da su maraton i velika pobeda nad Rodžerom Federerom u jučerašnjom polufinalu prilično kumovali Novakovom porazu u finalu. Osetio se umor, nije bio u izdanju na kakva nas je navikao u poslednjih pola godine, žalio se na povredu i na kraju pružio razočaravajuću partiju. Mada, tu ne treba oduzeti ni zasluge sjajnog Hačanova kojem je ovo bila partija karijere i najveći uspeh otkako igra tenis. Do sada je imao tek tri titule iz serije 250. Danas je 22-godišnji Rus pokazao da je jedan od onih na koje treba ozbiljno računati u budućnosti.

Izabrane vesti

Novak je dobro otvorio meč i brejkom za 3:1 najavio da juri ka 22. uzastopnoj pobedi u poslednja tri meseca. Ipak, raspoloženi Rus je ekspresno uzvratio ribrejkom i pokazao da neće tako lako propustiti ovakvu šansu protiv ne baš raspoloženog Novaka.

Đoković je počeo da se muči na svojim servis gemovima, prvi servis ga nije služio dok je Hačanov igrao sve bolje i sigurnije. U 11. gemu je prelomio set pošto je serijom sjajnih poena napravio brejk koji je materijalizovao u narednom servis gemu sa četiri uzastopna poena posle 0:30.

Na krilima osvojenog seta, Hačanov je kao u transu zaigrao u drugom setu. Napravio je brejk već u trećem gemu i nije dozvoljavao Novaku da mu se približi. Rus nije Srbinu dopustio brejk šansu u drugom setu i u moćnom stilu je priveo meč kraju.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Karen HačanovNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara