Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.11.2018.
13:04
Vestionline A

Novak nemoćan, Kačanov osvojio prvi Masters u karijeri

Novak Đoković nije uspeo da upiše 23. pobedu za redom. U finalu Mastersa u Parizu izgubio je od Rusa Karena Kačanova 2:0.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Novak Đoković, od ponedeljka opet na prvom mestu ATP liste

Ruski teniser Karen Kačanov za nešto više od sat i po vremena igre bio je bolji u finalu od Novaka Đokovića rezultatom 2:0 i tako postigao najveći uspeh u karijeri. Trenutno je 18. teniser planete, ali će od ponedeljka zauzimati 11. poziciju. Viđeno je nekoliko brejkova u meču, ali je u bitnim trenucima pribraniji bio Rus.

4:6 - Kraj! Kačanov osvaja prvi Masters turnir u karijeri!

4:5 – Kačanov će u narednom gemu servirati za pobedu.

3:4 – Novak spašava tri brejk lopte! Imao je Kačanov 15:40, a potom i prednost, a Nole je uspeo da se izvuče iz obe teške situacije i da dobije gem.

2:3 – Đoković je za samo 58 sekundi dobio gem. Pogodio je prve servise, ali ipak, ruski teniser i dalje ima prednost brejka u drugom setu.

1:2 – Novi brejk Kačanova! Vidi se da nema energije u Novakovim udarcima. Srpski igrač uspeo je da spasi dve brejk lopte, međutim ruski teniser uspeo je da dođe do još jedne prilike i nju je iskoristio tako što je Novak pogrešio na mreži.

1:0 – Novak sigurnom igrom do prvog gema.

II SET

5:7 - Prvi set osvaja Kačanov! Videlo se da je Rus imao pritisak, omogućio Novaku da kroz greške u servisu bude nadomak brejka, 0:30, ali se Kačanov pribrao i osvojio prvi set.

5:6 - Kačanov stiže do još jednog brejka! Rus je izbacio Novaka iz ritma i tako stigao na korak od osvajanja prvog seta i korak bliže tituli.

4:3 - Posle skoro sedam minuta igre, Novak uspeva da ponovo povede. Okuražio se Rus, bio nadomak šanse za brejk (0:30), ali je Đoković dobrim servisima i bekhendima uspeo da okonča gem u svoju korist.

3:2 - Nije uspeo srpski teniser da održi koncentrisanost, pa je odmah dozvolio Kačanovu da vrati brejk i smanji rezultat.

3:1 - Novak prvi stiže do brejka!

1:1 - Od početka se vidi da obojica pokušavaju da se nadigravaju, dugi poeni. Đoković je imao priliku da oduzme servis protivniku ali je uz malo sreće Rus uspeo da sačuva servis gem.

I SET

Meč je počeo ...

Novak je u seriji od 22 pobede za redom!

Đoković je u drugom kolu bio bolji od Portugalca Žoaa Souze, dok je u osmini finala Damir Džumhur predao meč pri vođstvu srpskog tenisera od 6:1, 2:1.

U četvrtfinalu je posle preokreta pobedio hrvatskog tenisera Marina Čilića, dok je sinoć u polufinalu odigrao još jedan istorijski meč sa Rodžerom Federerom i savladao ga posle tri sata igre.

Đokovića u finalu, i to četvrtom uzastopnom, nakon što je osvojio Sinsinati, US Open i Šangaj, očekuje 18. igrač sveta Karen Hačanov.

To će mu biti drugi duel protiv Rusa, nakon što je bio bolji od njega ove godine u osmini finala Vimbldona (6:4, 6:2, 6:2).

Nema dileme oko toga da će 22-godišnji Moskovljanin biti spreman za još jedno iznenađenje u svom prvom masters finalu.

Tačnije, prvom finalu iznad Serije 250, u kojoj je osvojio sve tri titule do sada: Čengdu 2016, Marsej 2018. i Moskva 2018.

Na putu ka četvrtom i daleko najprestižnijem finalu, Hačanov je izgubio samo set, počeo je od prošlogodišnjeg finaliste Filipa Krajinovića (7:5, 6:2), Metju Ebden predao mu je zbog povrede pri rezultatu 6:2, 2:0, sa (8) Džonom Iznerom igrao je maraton od dva i po sata i bio bolji u taj-brejku trećeg seta (6:4, 6:7, 7:6), da bi potom "počistio" predvodnike takozvanog "novog ATP talasa".

U petak je (4) Aleksanderu Zverevu prepustio tri gema za 6:1, 6:2, u subotu u rasprodatom "Bersiju" (6) Dominik Tim sabrao je pet - 6:4, 6:1.

Da li je Novak spreman da ga pobedi drugi put ove sezone, osvoji četvrti pehar u nizu, peti ove sezone i peti u prestonici Francuske?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online