Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.11.2018.
13:04
Vestionline A

Novak nemoćan, Kačanov osvojio prvi Masters u karijeri

Novak Đoković nije uspeo da upiše 23. pobedu za redom. U finalu Mastersa u Parizu izgubio je od Rusa Karena Kačanova 2:0.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Novak Đoković, od ponedeljka opet na prvom mestu ATP liste

Ruski teniser Karen Kačanov za nešto više od sat i po vremena igre bio je bolji u finalu od Novaka Đokovića rezultatom 2:0 i tako postigao najveći uspeh u karijeri. Trenutno je 18. teniser planete, ali će od ponedeljka zauzimati 11. poziciju. Viđeno je nekoliko brejkova u meču, ali je u bitnim trenucima pribraniji bio Rus.

4:6 - Kraj! Kačanov osvaja prvi Masters turnir u karijeri!

4:5 – Kačanov će u narednom gemu servirati za pobedu.

3:4 – Novak spašava tri brejk lopte! Imao je Kačanov 15:40, a potom i prednost, a Nole je uspeo da se izvuče iz obe teške situacije i da dobije gem.

2:3 – Đoković je za samo 58 sekundi dobio gem. Pogodio je prve servise, ali ipak, ruski teniser i dalje ima prednost brejka u drugom setu.

1:2 – Novi brejk Kačanova! Vidi se da nema energije u Novakovim udarcima. Srpski igrač uspeo je da spasi dve brejk lopte, međutim ruski teniser uspeo je da dođe do još jedne prilike i nju je iskoristio tako što je Novak pogrešio na mreži.

1:0 – Novak sigurnom igrom do prvog gema.

II SET

5:7 - Prvi set osvaja Kačanov! Videlo se da je Rus imao pritisak, omogućio Novaku da kroz greške u servisu bude nadomak brejka, 0:30, ali se Kačanov pribrao i osvojio prvi set.

5:6 - Kačanov stiže do još jednog brejka! Rus je izbacio Novaka iz ritma i tako stigao na korak od osvajanja prvog seta i korak bliže tituli.

4:3 - Posle skoro sedam minuta igre, Novak uspeva da ponovo povede. Okuražio se Rus, bio nadomak šanse za brejk (0:30), ali je Đoković dobrim servisima i bekhendima uspeo da okonča gem u svoju korist.

3:2 - Nije uspeo srpski teniser da održi koncentrisanost, pa je odmah dozvolio Kačanovu da vrati brejk i smanji rezultat.

3:1 - Novak prvi stiže do brejka!

1:1 - Od početka se vidi da obojica pokušavaju da se nadigravaju, dugi poeni. Đoković je imao priliku da oduzme servis protivniku ali je uz malo sreće Rus uspeo da sačuva servis gem.

I SET

Meč je počeo ...

Novak je u seriji od 22 pobede za redom!

Đoković je u drugom kolu bio bolji od Portugalca Žoaa Souze, dok je u osmini finala Damir Džumhur predao meč pri vođstvu srpskog tenisera od 6:1, 2:1.

U četvrtfinalu je posle preokreta pobedio hrvatskog tenisera Marina Čilića, dok je sinoć u polufinalu odigrao još jedan istorijski meč sa Rodžerom Federerom i savladao ga posle tri sata igre.

Đokovića u finalu, i to četvrtom uzastopnom, nakon što je osvojio Sinsinati, US Open i Šangaj, očekuje 18. igrač sveta Karen Hačanov.

To će mu biti drugi duel protiv Rusa, nakon što je bio bolji od njega ove godine u osmini finala Vimbldona (6:4, 6:2, 6:2).

Nema dileme oko toga da će 22-godišnji Moskovljanin biti spreman za još jedno iznenađenje u svom prvom masters finalu.

Tačnije, prvom finalu iznad Serije 250, u kojoj je osvojio sve tri titule do sada: Čengdu 2016, Marsej 2018. i Moskva 2018.

Na putu ka četvrtom i daleko najprestižnijem finalu, Hačanov je izgubio samo set, počeo je od prošlogodišnjeg finaliste Filipa Krajinovića (7:5, 6:2), Metju Ebden predao mu je zbog povrede pri rezultatu 6:2, 2:0, sa (8) Džonom Iznerom igrao je maraton od dva i po sata i bio bolji u taj-brejku trećeg seta (6:4, 6:7, 7:6), da bi potom "počistio" predvodnike takozvanog "novog ATP talasa".

U petak je (4) Aleksanderu Zverevu prepustio tri gema za 6:1, 6:2, u subotu u rasprodatom "Bersiju" (6) Dominik Tim sabrao je pet - 6:4, 6:1.

Da li je Novak spreman da ga pobedi drugi put ove sezone, osvoji četvrti pehar u nizu, peti ove sezone i peti u prestonici Francuske?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online