"Novi zakon unapredjuje sistem javnih nabavki"

Javne nabavke su veoma važno pitanje kojim se bavimo u Ministarstvu finansija, a tim povodom, očekuje nas donošenje novog zakona o javnim nabavkama.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.11.2018.

14:44

Foto: Thinkstock

To je istakla državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković

"Ovaj zakon će unaprediti sistem javnih nabavki. Razvoj efikasnog sistema javnih nabavki, usklađenog sa propisima Evropske unije, jeste veoma važno pitanje u procesu pridruženja zemalja zapadnog Balkana EU i zato je veoma značajno da se što više stručnjaka obrazuje na ovu temu", istakla je Tanasković.

Ona je rekla da je donošenje ovog zakona samo jedno od zakonskih rešenja koje će biti doneto u narednom periodu, a sve sa ciljem pobošljanja ekonomskog ambijenta u Republici Srbiji.

"Master in Public Procurement Management" je zajednički studijski program Univerziteta u Beogradu i Univerziteta "Top Vergata" iz Rima, koji je uspostavljen 2017. godine i odvija se uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a polaznici su studenti iz Republike Srbije i regiona.

Cilj "beogradskog" regionalnog master programa je u potpunosti u skladu sa potrebama i zajedničkom strategijom i dokumentima koje je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisala Vlada Republike Srbije, kao što su: Memorandum o razumevanju za unapređenje javnih nabavki u Srbiji, Pismo o namerama da se istraže mogućnosti za poboljšanje poslovnog okruženja u Srbiji, Memorandum o razumevanju o ICGI (Investment Climate and Governance Initiative).

"Verujem se da će ovaj studijski program ispuniti vaša očekivanja i da ćete steći potrebna znanja i iskustva u različitim aspektima javnih nabavki", istakla je državna sekretarka.

Tanasković je iskoristila priliku da u ime Vlade Republike Srbije, a i u njeno lično ime poželi svima puno uspeha u daljem obrazovanju, kao i u profesionalnom i ličnom životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: