Pavićević: Napokon kompletni, idemo po brejk u Zagreb

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 11:29

Mornar gostuje Ciboni

U jedinom nedeljnom susretu šestog kola ABA lige snage odmeravaju Cibona i Mornar (17.00, TV Arena Sport 2). Biće to duel ekipa koje su u dosadašnjem toku sezone ostvarile po dva trijumfa i tri poraza.

Mornar je slavio protiv Partizana kod kuće i Zadra u gostima, dok je poražen od Olimpije u Ljubljani, Krke u Novom Mestu i Mega Bemaksa u Baru. Cibona je, nakon tri startna poraza od Crvene zvezde, Igokee i FMP-a, u poslednja dva kola upisala pobede protiv Cedevite i Olimpije.
"Kad moji igrači daju sve od sebe i posle poraza volim da im čestitam, ali kad 40 minuta igraju kao „bez glave“, kao protiv Mege, onda to zasmeta. Žao mi je što brejk iz Zadra nismo potvrdili u narednoj utakmici u Baru. Ali, šta je tu je, idemo dalje. Nema velikog jadikovanja posle poraza niti preteranog radovanja nakon pobede, jer ovo je ujednačena liga u kojoj svako svakoga može da dobije", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Izabrane vesti

Prošle sezone obe ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobede u gostima. Cibona je slavila u Baru sa 82:78, dok se Mornar revanširao rivalu u Zagrebu (82:79).
"Cibona je posle lošeg starta napravila dva jako dobra rezultata, savladala je Cedevitu kući i Olimpiju u Ljubljani i sigurno je da nas čeka u dobrom raspoloženju. Međutim, to ne umanjuje naše nade da pokušamo da napravimo još jedan brejk na strani. Ovo je odlična prilika, bez obzira što je Cibona, nesumnjivo, kvalitetna ekipa. Posle povreda i bolesti koje smo imali napokon smo kompletni. Povratkom za nas veoma bitnih igrača Mićovića i Drenovca gajimo objektivan optimizam i sa tim optimizmom putujemo u Zagreb da napravimo dobar rezultat", dodao je Pavićević.

Domaći su favoriti uoči ovog okršaja.
''Možda najjači protivnik što se tiče rostera koji je stigao u Zagreb. Mornar igra Evrokup, praktično nema ograničenja budžeta o čemu svedoči ovaj poslednji angažman Diksona, što govori da oni jednostavno nemaju limit. Jaki su pod obručom i biće izuzetno teško. Od svojih igrača tražim borbu za svaku loptu svih 40 minuta i vidim da su i navijači prepoznali tu energiju koju imamo", rekao je trener Cibone Ivan Velić. 

ABA LIGA - 6. KOLO

Petak

Igokea - FMP 74:85
/Zubčić 25 - Rebec 20/

Subota
Mega Bemaks - Partizan 74:81
/Bitadze 28 - Marinković 17/

Krka - Zadar 77:78
/Bratož 18 - Božić 19/

Crvena zvezda - Cedevita 94:79
/Dobrić 17 - Bel 19/

Nedelja
17.00: (1,60) Cibona (14,5) Mornar (2,55)

Ponedeljak
21.00: (1,17) Budućnost - Olimpija (5,50) 

* Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Cibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara