KRAJ: Mega Bemaks - Partizan 74:81

Novosti online

03. 11. 2018. u 16:40

Košarkaši crno-belih su, na debiju Andree Trinkjerija na klupi, kao gosti savladali Megu i naneli joj prvi poraz u ABA ligi

КРАЈ: Мега Бемакс - Партизан 74:81

Partizan je prekinuo crnu serija koja je trajala šest utakmica u Jadranskoj ligi i Evrokupu.

Košarkaši crno-belih su, na debiju italijanskog stručnjaka Andree Trinkjerija na klupi, savladali Megu Bemaks u Sremskoj Mitrovici 81:74 i tako naneli prvi poraz ekipi Dejana Milojevića ove sezone u ABA ligi.



PRVA ČETVRTINA

Partizan je duel u Sremskoj Mitrovici počeo s petorkom Pejdž, Marinković, Gegić, Janković, Lendejl. Novi trener crno-belih Andrea Trinkjeri debituje na klupi osvajača Kupa "Radivoja Koraća".

Meč je počeo trojkom Vanje Marinkovića, Bitadze postiže prve poene za Megu. Odličan početak Partizana. Marinković pogađa još jednu trojku, a Pejdž i Lendejl (pet poena) u 4. minutu podižu prednost crno-belih na 12:4. Pejdž pogađa trojku, Lendejl zakucava, a posle poena uz faul Fundića Mega prilazi na minus 10 - 17:7, 6. minut.

Mokoka vezuje šest poena i spušta domaćina ispod deset razlike (19:12, 7. minut). Nekoliko vezanih grešaka crno-belih u napadu, potom i slabog zagrađivanja koša posle promašenih bacanja Bitadzea, Mega koristi da još više smanji prednost crno-belih . 19:14, 8. minut.

Čak sedam izgubljenih lopti crno-belih u prvoj deonici, ali odličnom rolom Radeta Zagorca (uzeta lopta posle koje je Marinković poentirao, pa potom i trojka) gosti su sačuvali solidnu zalihu pred nastavak meča. Posle prvih 10 minuta Partizan vodi 24:15.

DRUGA ČETVRTINA

Posle samo 60 sekundi u drugoj deonici Dejan Milojević traži tajm aut. Megini košarkaši promašili su dva napada, a poenima u reketu Gagić je vratio crno-bele na dvocifreni plus 26:15. Ašćerić je pogodio prvu trojku Mege na utakmici iz 10 pokušaja, ali Marinković poenima iz prodora vraća Partizanu dvocifreno vođstvo - 28:18, 13. minut. Zapretila je Mega, posle devete izgubljene lopte gostiju, i zakucavanja Atića u kontranapadu, domaći su prišli na minus sedam.

Bitadze pravi nesportski prekršaj nad Gagićem, centar crno-belih je bio polovično uspešan, a potom gosti nisu uspeli da upute šut ka košu do isteka napada. Poenima Miškovića s penala (1/2) Mega je na ulasku u 14. minut meča prišla na 29:22. Poenima Gagića uz faul, i ubačenim dodatnim bacanjem, crno-beli ponovo imaju dvocifreni plus.

Ofanzivno je Partizan usporio, četiri prokockana napada, potom i dva promašena bacanja Nikolića omogućili su Megi da, posle polovičnog učinka Mokoke s linije penala, priđe na minus šest - 32:27, 17. minut. Pejdž poenima iz prodora prekida mini seriju domaćina. Milojević zbog prigovora dobija tehničku grešku, Marinković ubacuje slobodno bacanje, a potom Fundić faulira Jankovića. Krilni centar crno-belih precizan je jednom i tako, zasad, odbija nalet domaćina - 36:27, 17. minut.

Problem za Partizan u nastavku meča mogla bi da predstavlja četvrta lična greška Jankovića u 17. minutu. Zagorac, poenima posle ofanzivnog skoka vraća Partizanu dvocifreni plus, a nakon trojke Marinkovića (14 poena) i zakucavanja Gagića u kontranapadu crno-beli podižu prednost na 43:30 na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena, na koji se odlazi vođstvom gostiju - 46:35, posle trojki Zagorca na jednoj i Čarapića na drugoj strani.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme je počelo promašajima s obe strane, a potom i poenima Zagorca s poludistance, pa polovičnim učinkom s linije penala - 49:35, 22. minut. Bitadze poentira uz faul Zagorca, ubacuje i dodatno bacanje, a Pejdž na drugoj strani poentira posle prodora do koša. Ponovo Bitadze ima 2+1 za minus 10 domaćina - 51:41, 23. minut. Gagić ubacuje dva bacanja.

Još jedan prazan hod u napadu Partizana Mega koristi i poenima Ašćerića, pa Bitadzea (četiri uzastopna) prilazi na 55:48 u 26. minutu. Tajm aut Trinkjerija, posle kojeg Pejdž gubi loptu. Crno-beli imaju ogromnih problema u nastavku meča prilikom zagrađivanja sopstvenog koša, ali na njihovu sreću, košarkaši Mege ne mogu da pogode ništa van linije 6.75 (2/20). Si ubacuje trojku, posle toga i Marinković jedno od dva bacanja, Partizan je ponovo odbio napad domaćina - 61:49, 28. minut.

Lendejl pod košem, pa Zagorac s poludistance, i Si poenima uz faul i ubačenim bacanjem, posle ofanzivnog skoka, podižu prednost crno-belih a 68:52 u završnici trećeg kvartala. Atić ubacuje trojku, a Lendejl polovičnim učinkom s linije penala stavlja tačku na pretposlednji kvartal - 69:55.

ČETVRTA ČETVRTINA

Mušidi s linije penala postiže prve poene na meču, na otvaranju četvrte deonice - 69:57. Si trojkom kažnjava propušten napad Mege da još više smanji zaostatak, Milojević odmah traži tajm aut. Gegić krade loptu, Zagorac pogađa u kontranapadu. Mokoka promašuje trojku, kao i Si na drugoj strani - 74:57, 33. minut. Gegić pravi petu ličnu grešku. Bitadze uzima ničiju loptu i zakucavanjem završava napad. Marinković gubi loptu lošim dodavanjem, Marjanović u kontri smanjuje prednost gostiju - 61:74, 34. minut. Mokoka krade loptu Marinkoviću, Partizan je u bonusu posle faula Zagorca. Crno-beli su dosad izgubili 15 lopti.

Mokoka poentira posle prodora, Pejdž gubi loptu pa pravi faul nad Marijanovićem, koji s dva ubačena bacnja zaokružuje seriju Mege 8:0 i spušta prednost Partizana na jednocifren minus - 74:65. Marinković gubi još jednu loptu, Pejdž faulira Bitadzea, koji je polovičan s linije penala. Nikolić je u igri umesto Marinkovića.

Još jedan prokockan napad gostiju, Atić poentira iz teške situacije posle prodora, serija domaćih je 11:0, Partizan ima "samo" plus šest. Janković promašuje zicer, Marjanović je na drugoj strani polovičan s linije penala. Seriju domaćina 12:0 trojkom na isteku prekida Si - 77:69, 36. minut. Lendejl krade loptu Bitadzeu, ali na drugoj strani iz teške situacije promašuje ispod koša. Mokoka, pa Atić promašuju šut za tri poena, Francuz prilikom pokušaja da napravi skok u napadu pravi peti prekršaj. Lendej vraća Partizanu dvocifreni plus - 79:69, 37. minut. Bitadze (10/10 za dva), treći put u drugom poluvremenu postiže koš uz faul, ubacuje i dodatno bacanje.

Atić promašuje trojku i ne kažnjava promašaj Marinkovića za dva, Si promašuje trojku, ali crno-beli prave ofanzivni skok. Imala je Mega dva napada u završnih 80 sekundi utakmice na minus pet, ali su ih prokockali, Lendejl poentira pod košem i 28 sekundi pre kraja četvrte četvrtine otvara Partizanu vrata prvog trijumfa posle šest uzastopnih poraza - 81:74. Crno-beli su slavili u Sremskoj Mitrovici 81:74 i tako naneli prvi poraz Megi u sezoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

BG

03.11.2018. 19:49

koji tupsoni u ovoj Megi, a jos veci Milojevic....kakva je to igra ekipe koja je uz Zvezdu bila neporazena, nista da pogode a trener grobar hladan ko spricer. Miloje je ovom utakmicom "bio zirant" na Trinkijerijevom ugovoru !