Vulin uručio ključeve stanova penzionisanim pripadnicima vojske 1Foto: FoNet/MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, uručio je danas u Novom Sadu ključeve 12 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Od početka 2018. godine do danas, 667 pripadnika Vojske Srbije je rešilo svoje stambeno pitanje preko Ministarstva odbrane, izjavio je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Svako ko svoju sudbinu veže za Vojsku Srbije treba da zna da ponovo postoji sistem koji brine o njemu, njegovim obrazovnim potrebama, stambenim, zdravstvenim, ali brine i o članovima njegove porodice, od ulaska u Vojsku pa do kraja života, poručio je on. Ne treba sve uložiti u Beograd, treba ulagati i u druge gradove koji zaslužuju da imaju i vojsku i bolji životni standard, istakao je Vulin i dodao da očekuje da će u Novom Sadu biti izgrađeno oko 2.000 stanova.

General Mojsilović je ocenio da ovaj događaj zaokružuje veliko životno pitanje za ljude i predstavlja rezultat koji Ministarstvo odbrane iskazuje u delu napora da se status i standard pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podigne na najviši nivo.

Nadam se da će planirani projekat stambene izgradnje za pripadnike bezbednosne strukture uskoro da se realizuje kako bi zadovoljstvo naših pripadnika bilo na najvišem nivou, a to je sve što oni zaslužuju tokom svog rada i karijere, zaključio je general Mojsilović.

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić poručio je da je ovo jasan pokazatelj kako treba da se posveti pažnja ljudima od kojih očekujemo da pruže zaštitu pre svega državnom integritetu, a i građanima u njihovom svakodnevnom životu. Jedan od dobitnika trosobnog stana u novosadskom naselju Jugovićevo je i potpukovnik Dejan Stanivuković, koji je konačno dočekao da svojoj petočlanoj porodici obezbedi „krov nad glavom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari