SRBIN IZ JUGA SEO U PORŠEA I ODUŠEVIO CELU EVROPU! Mladi Kraljevčanin došao do duple pobede na italijanskom GT3 šampionatu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

fantastičan rezultat

SRBIN IZ JUGA SEO U PORŠEA I ODUŠEVIO CELU EVROPU! Mladi Kraljevčanin došao do duple pobede na italijanskom GT3 šampionatu! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Jovan Lazarević, 22-godišnji automobilista iz Kraljeva, napravio je fantastičan rezultat na trkama GT3 italijanskog šampionata.

Lazarević je učestvovao prvi put na dve trke GT3 italijanskog šampionata na legendarnoj stazi Mugello, gde je vozeći Porsche 991 GT3 Cau pobedio na obe trke.

Jovan Lazarević, momak iz Kraljeva, koji se automoblizmom bavi već 5 sezona i aktuelni je šampion Srbije u klasi Yugo Hybrid na brdskim stazama i vicešampion na kružnim stazama, ovog vikenda imao je priliku da učestvuje na legendarnoj stazi Mugello u Italiji i to na trci GT3 italijanskog šampionata vozeći Porsche 991 GT3 koji razvija 480 konjskih snaga.

Mladi Kraljevčanin je za kratko vreme dobio poverenje italijanskog tima DUELL RACE gde je na samo jednom testiranju u Italiji, koje je održano na stazi Varano Circuit, za nastavak njegove karijere i saradnje sa pomenutim timom, trebalo da izveze vreme ispod 1,12 sekundi. Posle samo nekoliko krugova ovaj mladić izvezao je vreme od 1,09 sekundi, koje je inače i najbolje vreme na toj stazi postignuto prethodnog trkačkog vikenda u klasi, što je značilo pol poziciju za Michaellea Merendina. Ubrzo zatim je usledio i poziv za učestvovanje na poslednjoj Endurance trci italijanskog GT3 šampionata. U pitanju je bila Endurance trka u trajanju od 60 minuta i na kojoj učestvuju dva vozača na jednom automobilu i zamena vozača u toku trajanja trke je obavezna. Kolega suvozač, koji je sa Jovanom Lazarevićem delio kokpit Porshe-a 991 GT3 bio je već pomenuti italijanski višegodišnji šampion Michele Merendino. Sve se odigralo veoma brzo i Jovan je u subotu, na treninzima, zauzeo više nego odlično 2. mesto. U subotnjoj trci Lazarević je startovao kao drugi vozač. Trku je počeo Michele Merendino gde je zamena usledila u 26. minutu trke. Na trci, Lazarević i njegov kolega su kroz sam cilj prosli kao prvoplasirani i za Jovana je ovo bio veliki uspeh. Na nedeljnoj trci dočekao ih je kišni dan, gde je Jovan startovao kao prvi vozač da bi na polovini trke usledila ponovo obavezna zamena vozača. Takođe su startovali kao drugoplasirani i ovaj mladi Kraljevčanin je već u prvom krugu uspeo da se nađe na prvom mestu, koje zadržavaju do kraja same trke i uspevaju da ponovo prođu kroz cilj kao prvoplasirani. Lazarević je za izuzetno kratko vreme ostvario svoje ciljeve i upisao se u istoriju italijanskog GT šampionata kao dupli pobednik.

Kurir sport/Vrele gume

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track