Obeležen Dan FON-a, uručene nagrade najboljim studentima

Od fakulteta za školovanja rukovodilaca, tokom gotovo pet decenija postojanja, Fakultet organizacuonih nauka prerastao je u jedan od najtraženijih i najpopularnijih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Na dan fakulteta uručene su nagrade najboljim akademcima.

Znanje je pasoš za budućnost, saglasni su i studenti i profesori. Zato FON sarađuje sa fakultetima iz Velike Britanije i Amerike, ima i nemačku akreditaciju. 

"Sve što sam učila na FON-u zapravo smatram da će mi biti potrebno", kaže Marina Gužić, student generacije.

Nina Đelić, student treće godine FON-a kaže da je imala priliku da vodi ogromne projekte i da od sledeće godine vodi najveće takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja.

Profesori popularnost tumače brzim prilagođavanjem potrebama naučne zajednice, tržištu rada i privredi, uz to i 800 potpisanih ugovora sa kompanijama. 

Profesor Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionoih nauka Univerziteta u Beogradu kaže da se dobri fakulteti i unverziteti u svetu rangiraju, između ostalog, i po tome koliko brzo diplomirani inženjeri dolaze do posla.

"Zaista je zadovoljstvo reći da skoro nemamo kvalitetnog diplomiranog inženjera, posebno informacionih sistema i tehnologija, koji čeka u Nacionalnoj službi za zapošljavanje osim onoga koji bira posao. Naši studenti tokom treće, a posebno tokom četvrte godine, često odu na praksu pa se zaposle, pa posle dođu da završe zavšni rad, odnosno diplomiraju", rekao je Suknović.

Prorektor Univerziteta u Beogradu Nenad Zrnić kaže da se FON kao jedan od mlađih fakulteta trudio da sustigne ove starije. "Koliko vidim, iz godine u godinu su veoma uspešno radili", kaže Zrnić.

"Možemo da kažemo da FON pokazuje da pored toga što ima dobru saradnju sa privredom, i iskorak ka internacionalizaciji", kaže Ana Langović Milićević, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Praksa je postala obavezan predmet tokom treće godine. Za godinu i po dana rađeno je dosta i na dualnom obrazovanju. Tako će se u novoj akreditaciji naći i odeljenje koje će praktično biti u sistemu dualnog obrazovanja.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво