HAOS NA KRUZERU: Brod se iznenada nagnuo na stranu, a onda su krenule da lete stolice i tanjiri! Putnici vrištali u panici (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

preseo im odmor

HAOS NA KRUZERU: Brod se iznenada nagnuo na stranu, a onda su krenule da lete stolice i tanjiri! Putnici vrištali u panici (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Putnici na luksuznom krstarenju kompanije "Karnival kruz lajn" opisali su potpuni haos koji je nastao na kruzeru.

Kako kažu, brod se samo nekoliko sati posle isplovljavanja naglo nagnuo na jednu stranu, a po unutrašnjosti su počeli da lete stolovi, stolice, flaše i tanjiri.

Čak 102.000 tona težak putnički brod isplovio je s Floride i krenuo prema Karibima. Jedan od putnika, Dejvid Krus je izjavio da je ljude uhvatila panika, mnogi su vrištali i plakali.

"Na početku nisam tome pridavao pažnju, jer nije toliko neuobičajeno da se brod ljulja s jedne strane na drugu. Međutim, brod se nije vratio natrag, ostao je nagnut na jednu stranu. Tanjiri i pribori za jelo počeli su da klize sa stola. U tom trenutku krenuo je haos. Vrisci. Plakanje. Panika.", ispričao je.

Kapetan broda, Lorenco Kalogero, putnicima je poslao pismo izvinjenja i naveo da je do incidenta došlo zbog neispravnog stabilizatora. U znak pažnje, užasnutim putnicima je ponudio kupon u vrednosti od 50 dolara koji mogu da potroše na brodu. Stabilizatori su mehanički uređaji na dnu trupa broda koji sprečava valjanje broda tokom plovidbe.

"Bezbednost putnika nije bila upitna, a naši mehaničari su brzo uklonili kvar", objasnio je kapetan.

Iako je kruzer trebalo da se vrati u Port Kanaveral u petak, neki putnici su odlučili da skrate boravak i iskrcaju se u Dominikanskoj Republici. Kruzer je prvi put isplovio 1996. godine i jedan je od najstarijih u floti. Pre pet godina na njemu je urađen generalni remont.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track