');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme Vesti

DRAMA NA KRUZERU Krenuli su na odmor na Karibe, a onda je brod počeo da se naginje ka vodi, a tanjiri i čaše LETE (FOTO)

Putnici luksuznog kruzera doživeli su pravi šok kada se brod koji je u nedelju krenuo ka istočnim Karibima nakon samo sat nagnuo na jednu stranu, toliko da je sve na brodu letelo, a oni sami morali su da nose prsluke za spasavanje u strahu od potonuća.

vera stefanović brazil kruzer napad Foto: Privatna arhiva
vera stefanović brazil kruzer napad
Foto: Facebook / Facebook

- Nisam razmišljao o tome što sem brod naginje, jer se brodovi naginju na jednu odnosno drugu stranu stalno. Ali onda sam shvatio da se brod naginje isključivo na jednu stranu. I nastavlja da se naginje sve više ka vodi - rekao je Dejvid Kru, jedan od putnika.

Kruzer težak 102.000 tone toliko se nagnuo da je poduđe počelo da leti, fioke iz ormaara su ispadale, stvari iz kofera, praktično sve, što se može videti i na fotografijama sa društvenih mreža.

- Tanjiri i posuđe počeli su da padaju sa stolova i da se razbijaju. Ubrzo su i samo stolovi počekli da klize na jednu stranu. kako se brod sve više naginjao, tako je nastala vriska, panika i haos - rekao je Dejvid.

Drama nije trajala dugo i brod je uspeo da se ispravi i nastavi svoj put. Određen broj putnika odlučio je da napusti brod na prvoj sledećoj stanici u Dominikani.

Posada je kasnije objavila da je problem bio u vertikalnom stabilizatoru, ali da nije postojao strah od potonuća. Kompanija u čijem je valsništu brod ponudila je putnicima kupone na 50 dolara kao odštetu.