Sve valute snažno porasle, osim jedne

Evro se oporavio sa dvoipomesečnog minimuma, pošto su valute, koje su bile pogođene nedavnom snažnom tražnjom za dolarom, ubrzale rast.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 02.11.2018.

11:25

Sve valute snažno porasle, osim jedne
Foto: Thinkstock

Sa druge strane, investitori su ovaj mesec počeli raspoloženiji za rizičnija ulaganja.

Jačanje funte više od procenta, u očekivanju sporazuma između EU i Velike Britanije za industriju finansijskih usluga, takođe je uticalo na slabljenje dolara, tako da je američka valuta bila na putu da zabeleži najveći jednodnevni pad u protekle tri nedelje.

Evro je ojačao na nivo od čak 1,1389 dolara, udaljivši se od nedavnog minimuma od 1,1302 dolara, koji je usledio zbog slabih privrednih podataka u evrozoni i zabrinutosti oko italijanskog budžeta.

Dolarski indeks, koji prati vrednost dolara u odnosu na šest glavnih valuta, skliznuo je za 0,5 procenata na 96,642 poena, spustivši se sa 16-mesečnog maksimuma od 97,20 poena koji je zabeležen u sredu.

Jen je blago ojačao prema dolaru na 112,90 jena. Japanska valuta je oslabila na tronedeljni minimum od 113,38 jena za dolar u sredu, pošto je Centralna banka Japana signalizirala nameru da nastavi sa ultra labavom monetarnom politikom još neko vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: