NUNS odgovara Vučiću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) odgovorilo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na primedbe o prećutkivanju nepriličnog i neprofesionalnog ponašanja medija prema njemu, uz podsećanje kako je NUNS reagovao u tim situacijama i da je javnost upoznata sa tim reagovanjima.

Na Vučićevu ocenu u razgovoru za Prvu TV u četvrtak da su "svi ćutali" na medijski naslov "Samo snajper Srbiju spasava", NUNS podseća "predsednika Vučića i javnost da je Nezavisno udruženje novinara Srbije 8. oktobra 2015. godine javno osudilo tekst sa pomenutim naslovom koji je objavljen na blogu Andreja Fajgelja".

U saopštenju NUNS dalje ističe da je krajem 2015. godine "najoštrije osudio i pisanje magazina 'Tabloid' koji je na naslovnoj strani od 3. decembra objavio tekst pod naslovom 'Samo snajper Srbiju spasava' kao i tekst 'Ko još podržava Vučića' uz koji je objavljena fotografija tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića preko koje je nacrtana meta".

U oba navrata, NUNS je, kako se naglašava u saopštenju, ukazao da je u pitanju "nedopustiv poziv na nasilje i najgrublja zloupotreba slobode javnog izražavanja", te da se "objavljivanjem ovakvih sadržaja nanosi velika šteta javnom dijalogu kao neizostavnom sadržaju demokratskih procesa".

Oba saopštenja koja je tada objavio NUNS preneli su mediji, podseća ovo novinarsko udruženje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво