Ko posle Suareza? Barsina audicija za „devetku“

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 09:26

Urugvajac priznao da mu se sprema zamena

Sa tri gola u El Klasiku je Luis Suarez pokazao da je i dalje svetska klasa i jedna od najboljih „devetki“ sveta. A posle El Klasika je realno priznao da polako ulazi u pozne godine i da je svestan da Barselona mora polako da se baci u potragu za njegovim naslednikom.

Urugvajac će uskoro napuniti 32 godine i jasno je da neće još dugo moći da igra u ovakvoj formi. Zato se sve češće spekuliše o Barseloninoj potrazi za napadačem. Prethodnih nedelja su se pominjala mnogo imena izgleda da ih se nekoliko iskristalisalo.

Izabrane vesti

Idealan kandidat da zameni Suareza po mišljenju svih na Kamp Nou je Hari Kejn. Al, on je i jedna od najtežih mogućih meta u evropskom fudbalu. Hteo ga je letos i Real Madrid, ali je priča završena pre nego što je i počela. Totenhem je blindirao najboljeg igrača ugovorom i nema nikakvu nameru da ga prodaje. Možda ako neko ponudi 200.000.000 evra...

Posle Kejna dolaze realnije opcije. Na Barsinom skeneru su odavno nemački napadač Timo Verner iz RB Lajpciga i Kasper Dolberg iz Ajaksa. Obojica su mladi i predviđaju im se lepe karijere. A cene im nisu astronomske. Međutim, poslednjih meseci nisu u zadovoljavajućoj formi što je ih je doneklo sklonilo iz Barselonine orbite interesovanja.

A u tu orbitu je uleteo Mauro Ikardi! Po stilu igre nije nalika Suarezu, ali po osećaju za gol su slični. Prošao je Barsinu školu, ali nije dobio šansu u otisnuo se ka Italiji. Tamo je eksplodirao i postao jedan od najboljih napadača u Evropi. Pretpostavlja se da ima klauzulu od 110.000.000 evra za inostranstvo i Barsa bi to mogla da plati. kao i da njemu ponudi bolje uslove od onih koje ima u Interu. Odavno traju natezanja sa upravom Intera oko novog ugovora i povišice što bi Nerazure moglo skupo da košta.

U Barsinoj sferi interesovanja je i nova senzacija evropskog fudbala Kšištof Pjontek iz Đenove. za sada je samo opcija i Barsini skauti će nastaviti da ga prate i videće kako će se dalje razvijati. Na kraju, jedan od kandidata je i Francuz Nikola Pepe iz Lila koji tamo igra u sjajnoj formi. Oni nije klasičan špic, često igra i kao desno krilo, ali bi to odgovaralo Barseloninom sistemu igre.

Letos je Barsa imala rešenje, ali je Antoan Grizman prekršio prethodno dato obećanje i ostao u Atletiku. Sada Katalonci moraju opet da krenu u potragu...

(FOTO: Action images)


tagovi

Kasper DolbergNikola PepeKšištof PjontekHari KejnMauro IkardiTimo VernerLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara