Vesti

0

Odnosi Srbije i Francuske tradicionalno prijateljski

Autor: JU

Izvor: Beta

Odnosi Srbije i Francuske tradicionalno prijateljski

Izvor: Foto: Beta / Ministarstvo odbrane Srbije/ MO

Kako se navodi u saoštenju ministarstva odbrane, Vulin je ocenio da je upravo savezništvo u Prvom svetskom ratu dalo snažan pečat odnosima dve zemlje koje u ovoj godini obeležavaju 139 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Odlični odnosi, prema rečima ministra Vulina, koje su uspostavili predsednici Srbije i Francuske Aleksandar Vučić i Emanuel Makron i danas su stabilni i tradicionalno prijateljski, a daljem unapređenju doprineće predstojeći susreti dva predsednika u Parizu i Beogradu.

Vulin je na sastanku ponovio stav da je za Srbiju neprihvatljiva transformacija Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku Kosova, jer svaka odluka o izgradnji paravojnih formacija na Kosovu i Metohiji predstavlja kršenje Rezolucije 1244 prema kojoj KFOR predstavlja jedinog odgovornog nosioca i garanta bezbednosti i stabilnosti na prostoru južne srpske pokrajine.

On je poručio i da Srbija ostaje vojno neutralna i privržena svojoj dosadašnjoj poziciji, koju ne namerava da menja ni u budućem periodu.

Državna sekretarka Darjesek izjavila je da Francuska ima veliko povorenje u Vojsku Srbije, kao i da razume brigu države Srbije zbog situacije na Kosovu i Metohiji te je poručila da sve treba da se odvija u skladu sa Briselskim sporazumom.

Darjesek je istakla i da ima poverenje u državu Srbiju koja je zemlja prijatelj i koja je značajna na prostoru zapadnog Balkana zbog njegove stabilnosti, ali i stabilnosti čitave Evrope, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR