ODATA POČAST POGINULOM VLASNIKU LESTERA PRED MEČEVE LIGA KUPA: Lamparda dočekali kao kralja, a on namučio Čelsi! Totenhem prejak za Čekićare (VIDEO)
Foto: AP

PLAVCI POBEDILI 3:2, A DALI SAMO JEDAN GOL

ODATA POČAST POGINULOM VLASNIKU LESTERA PRED MEČEVE LIGA KUPA: Lamparda dočekali kao kralja, a on namučio Čelsi! Totenhem prejak za Čekićare (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri tri londonska kluba: Arsenala, Čelsija i Totenhema obezbedili su večeras plasman u četvrtfinale Liga kupa Engleske.

Čelsi je kao domaćin u uzbudljivom meču pobedio drugoligaša Derbi - 3:2.

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu, a gosti su čak dva puta tresli svoju mrežu. Autogolove su dali Tomori u petom i Kaf u 21. minutu, dok je jedini igrač Čelsija koji se upisao u strelce bio Fabregas u 41. Pogotke za Derbi upisali su Meriot u devetom i Veghorn u 27. minutu.

Zanimljivo je da ekipu Derbija sa klupe predvodi legenda Čelsija Frenk Lampard, koga su navijači "plavaca" dočekali kako i dolikuje dugogodišnjem kapitenu.

Derbi je u prethodnoj rundi načinio senzaciju eliminisavši Mančester junajted posle penala, ali dalje od osmine finala nije mogao.

Arsenal nije dozvolio iznenađenje protiv trećeligaša Blekpula, ali nije mu bilo lako na "Emiratima" - 2:1. Lihtštajner je doveo u vođstvo "tobdžije" u 33. minutu, na 2:0 povisio je Smit-Rou u 50, a počasni gol za goste delo je O'Konora u 66.

Oba rivala su meč završila sa igračem manje, jer su isključeni Guendoci u 56. minutu i O'Konor u 84.

U gradskom derbiju Londona Totenhem je pobedio Vest Hem 3:1.

Son je sa dva gola, u 16. i 54. doneo "pevcima" ubedljivo vođstvo, nadu "čekićarima" vratio je Perez u 71, ali je samo četiri minuta kasnije sve dileme otklonio Ljorente za konačnih 3:2 za Totenhem.

Uoči ove utakmice legende engleskog fudbala iznele su cveće na teren, a pre svakog od današnjih četvrtfinalnih mečeva minutom ćutanja je odata pošta poginulom vlasniku Lestera Višaju Šrivadanaprabi.

Među osam najboljih našao se i Midlzbro koji je minimalnim rezultatom kao domaćin pobedio Kristal Palas, za koji je od 65. minuta igrao Luka Milivojević. Radost domaćinu doneo je Ving u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

U utorak su plasman u četvrtfinale obezbedili Bornmut, pobedom nad Noričem 2:1, i Barton, koji je savladao Notingem Forest 3:2. Meč između Lestera i Sautemptona odložen zbog tragedije "lisica", dok Mančester siti i Fulam igraju u četvrtak.

Večeras su izvučeni parovi četvrtfinala:

Čelsi - Bornmut Midlzbro - Barton Lester/Sautempton - Mančester Siti/Fulam Arsenal - Totenhem

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track